AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Τσιτσιπάς: Όνειρο ζωής να παίξω τένις σε γήπεδο της ΑΕΚ (video)

Ξεκινάνε σήμερα (3/2) τα play-off του World Group I στο Davis Cup, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, με την Ελλάδα να ρίχνεται στη μάχη απέναντι στη Ρουμανία.

Πρώτος στο κορτ θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς (στη φωτογραφία με τον Πατριάρχη της ΑΕΚ Αλέξανδρο Μαργαρίτη κατά την χθεσινή επίσκεψη του τελευταίο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων) που θα αντιμετωπίσει (16:00) τον Νο2 της Ρουμανίας, Μάριους Κοπίλ.

Αμέσως μετά, στις 18:00, σειρά θα πάρει ο Αριστοτέλης Θάνος που θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Ιονέλ, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα.

«Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν, η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Είμαι σχεδόν στο 100% μου και πιστεύω πως σε λίγες ημέρες θα είμαι εκεί. Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο, απλά μου λείπει ακόμα ένα 5% ώστε να βρεθώ στην καλύτερή μου φόρμα», είπε χθες (2/2) ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη Τύπου.

«Ένιωσα ότι ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση έτσι ώστε να έρθω εδώ και να εκπροσωπήσω την εθνική ομάδα του Davis Cup. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, διότι πιστεύω ότι απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Ρουμανία είναι σημαντικό να έχουμε τους καλύτερους παίκτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία που τα οργάνωσε όλα αυτά για εμάς. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να βρεις στάδιο και να οργανώσεις ένα tie τόσο μεγάλης αξίας για εμάς, όπως αυτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσέφεραν σε όλο αυτό. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό τένις απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι όλοι μας να βγούμε υγιείς και με πολλή χαρά στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων της ΑΕΚ», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αύριο (4/2, 12:00) διεξάγεται το διπλό με τους αδερφούς Τσιτσιπά, Στέφανος και Πέτρος, να αγωνίζονται απέναντι στους Βίκτορ Βλαντ Κορνέα και Μάριους Κοπίλ, όπου θα κρίνει και τη συνέχεια.

Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.

To πρόγραμμα:
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου
16:00 Στέφανος Τσιτσιπάς-Μάριους Κοπίλ
Αριστοτέλης Θάνος-Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου
12:00 Π. Τσιτσιπάς/Σ. Τσιτσιπάς-Κοπίλ-Κόρνεα

Λίγο αργότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο OPEN TV για την εμπειρία του να αγωνιστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ.

Αναλυτικά τόνισε:

Για το ότι το Davis Cup:

«Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα έπαιζα τένις σε γήπεδο της ΑΕΚ. Το ότι συμβαίνει τώρα είναι όνειρο ζωής για εμένα, είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρή ηλικία, είχα πάντα μεγάλη αγάπη και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο, οπότε το ότι αυτό γίνεται πραγματικότητα σημαίνει πάρα πολλά για εμένα»

Για τον κόσμο που θέλει να τον δει:

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Το έχω πετύχει με τον κόπο μου, με τον ιδρώτα μου και έχω περάσει πάρα πολλά ώστε να γίνει αυτό η νέα πραγματικότητα στη χώρα μας».

Για το πρότζεκτ που ετοιμάζει:

«Τους τελευταίους μήνες προετοιμάζω ένα πρότζεκτ για την αναβάθμιση του τένις στην Ελλάδα. Έχει να κάνει με τους τζούνιορ παίκτες της χώρας μας, με τα παιδιά που προσπαθούν σε επαγγελματικό επίπεδα να φτάσουν ψηλά στη βαθμολογία. Θέλω με τον δικό μου τρόπο να τους υποστηρίξω και να τους δώσω βοήθεια ώστε να ανέβουν υψηλότερα και να πετύχουν τα όνειρά τους».

Για τη θέση του στο ranking σήμερα:

«Νομίζω χρειάζομαι λιγότερο από ένα μήνα για να κάνω αγωνιστικό restart. Έχω πολλά τουρνουά μπροστά μου, οπότε έχω πολλές ευκαιρίες να παίξω καλά και να προσθέσω πόντους οπότε έτσι θα έρθει ένα πολύ καλύτερο ranking από αυτό που έχω τώρα. Δεν έχω ξαναβρεθεί (σ.σ. στο #10) εδώ και πολύ καιρό αλλά για μένα όλα αυτά είναι μέρος του τένις. Μερικές φορές δε γίνεται να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου κατάσταση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σ’ αυτό που πρέπει να αφοσιωθώ τώρα είναι να βρω δύναμη και να γίνω καλύτερος τενίστας».

Για τους 2 στόχους που θέτει φέτος:

«Θέλω να τελειώσω το 2024 στους 4 καλύτερους τενίστες και να κατακτήσω ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι».

Το μήνυμά του στον κόσμο:

«Μεγάλη αγκαλιά από εμένα, εύχομαι να έρθετε να με υποστηρίξετε και σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα που μου στέλνετε σε καθημερινή βάση!»

ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Φέντερερ ή Ναδάλ: ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Σουβλάκι ή σοκολάτα: ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Twitter ή Instagram: TWITTER

Βουλιαγμένη ή Μόντε Κάρλο: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ή Grand Slam: ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ