AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Τελικός για την ΑΕΚ

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ στο σημερινό (19:30, Cosmote Sport 4) παιχνίδι με αντίπαλο την Μούρθια που έχει χαρακτήρα τελικού. Πρόκειται για την 3η αγωνιστική του 11ου ομίλου στη φάση των «16» του BCL, με τη Βασίλισσα να μετρά δύο ισάριθμες ήττες απέναντι σε Προμηθέα (80-79) και Χάποελ Χολόν (79-68).

Αυτό σημαίνει πως σήμερα οι κιτρινόμαυροι καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να ρίξουν στο… καναβάτσο τους Ισπανούς, οι οποίοι συνιστούν και την ποιοτικότερη ομάδα του γκρουπ. Άλλωστε, η Μούρθια βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας το απόλυτο (2-2), επικρατώντας της Χάποελ Χολόν (78-61) και του Προμηθέα (90-81).

Παράλληλα η ΑΕΚ καλείται να βγάλει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό για το πρωτάθλημα. Μια ήττα που έριξε την Ένωση στην 8η θέση (7-10) της Stoiximan Basket League, με τον κίνδυνο των play out να είναι προ των πυλών.

Φυσικά, οι κιτρινόμαυροι, εξαιτίας της τιμωρίας που κουβαλούν μέχρι το φινάλε της σεζόν στο BCL, θα δώσουν με τους γνωστούς περιορισμούς και το πρώτο φετινό παιχνίδι στην έδρα τους για τη φάση των «16».

ΧΩΡΙΣ ΦΛΙΩΝΗ, ΚΟΥΖΜΙΝΣΚΑΣ ΚΑΙ ΧΟΛ

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο κόουτς της ομάδας, Ηλίας Ζούρος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Δημήτρη Φλιώνη λόγω ενοχλήσεων του Έλληνα γκαρντ στη μέση, όπως και στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος σιγά-σιγά επανέρχεται από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά το κάταγμα στο δάχτυλο. Εκτός είναι και ο Λάνγκστον Χολ που αντιμετωπίζει διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική, με τον Αμερικανό γκαρντ βέβαια να βρίσκεται έτσι κι αλλιώς εκτός πλάνων.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητές: Μπόρις Κρέιτς, Γκερτ Γιάκομπς, Ζαφέρ Γιλμάζ.