AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με Οριόλα και Λεμάρ απέναντι στον Ιωνικό η ΑΕΚ

Με δύο νέα πρόσωπα θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στον Ιωνικό στο σημερινό (17:00, ERT Sports 1) εκτός έδρας παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Ο λόγους για τους Πιέρ Οριόλα και Μπράιντον Λεμάρ που ήρθαν για να βοηθήσουν τους κιτρινόμαυρους στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στόχος για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη νίκη και με όσο το δυνατόν πιο καλή εμφάνιση και για λόγους ψυχολογίας. Ακολουθεί άλλωστε το πολύ σημαντικό ματς στη Γαλλία, απέναντι στη Λιμόζ, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη (07/03) για το Basketball Champions League.

Θυμίζουμε πως από την ΑΕΚ αποχώρησαν οι Κάμερον, ΜακΓκρίφ και Φρέιζερ, ενώ στην Κρήτη είχε απουσιάσει ο Ακίλ Μίτσελ στον ημιτελικό κόντρα στο Περιστέρι, λόγω τραυματισμού στο πέλμα, που είχε υποστεί στον προημιτελικό απέναντι στον Πανιώνιο. Επίσης, είχαν «λαβωθεί» οι Γιάνις Στρέλνιεκς (τράβηγμα στο πόδι) και Κένι Ουίλιαμς (διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο). Ο Στρέλνιεκς μάλιστα δεν έπαιξε με τη Λετονία στα προκριματικά, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Αλεξάντερ Μάντσεν με τη Φινλανδία, ο οποίος απουσίαζε από πρώτα, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Με δεδομένο ότι στο ρόστερ υπάρχει φυσικά και ο Αϊζάια Μάιλς, η ΑΕΚ έχει 7 ξένους στο ρόστερ της και θυμίζουμε ότι μέχρι και 6 μπορούν να αγωνιστούν σε ένα ματς στις ελληνικές διοργανώσεις.

Πριν από την έναρξη του ματς, θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η επίσημη ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Basket League συμμετέχουν στο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών διαμορφώνοντας ανάλογα το πλαίσιο διεξαγωγής των αναμετρήσεων της προσεχούς 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League:

– Πριν την έναρξη των συναντήσεων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων, ενώ οι ομάδες θα φέρουν στις φανέλες τους μαύρο διακριτικό σε ένδειξη πένθους.

– Δεν θα ακούγεται μουσική από τα μεγάφωνα των γηπέδων και δεν θα πραγματοποιηθούν μουσικά show.

– Θα πραγματοποιούνται μόνο κοινωνικές δράσεις στο περιθώριο των αγώνων».