AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Στροφή στο Κύπελλο με έπαθλο την πρόκριση

Στροφή στο Κύπελλο κάνει σήμερα η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (18:00, Cosmote Sport 5) λίγες μέρες μετά το ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων. Η νικήτρια ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Άρης. Όλοι οι αγώνες της τελικής φάσης του θεσμού, διεξάγονται στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Η αποστολή της Βασίλισσας βρίσκεται στην Κρήτη από χθες Τρίτη (13/02) και μάλιστα στην προπόνηση που έγινε, πήρε μέρος και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, σε φουλ ρυθμούς. Έτσι, ο Λιθουανός φόργουορντ δείχνει έτοιμος να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, κάτι που μένει να το δούμε και στην πράξη. Θυμίζουμε ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω κατάγματος στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός.

Κατά τα άλλα, απών θα είναι ο Τζάστιν Τίλμαν, που έχει υποστεί κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός. Εκτός για ένα ακόμα παιχνίδι, θα είναι και ο Δημήτρης Φλιώνης, λόγω του τραυματισμού στη μέση του. Φυσικά, ο Λάνγκστον Χολ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές διοργανώσεις, αφού δεν έχει γίνει η τελευταία αλλαγή ξένου που έχει δικαίωμα η ΑΕΚ.

Το έργο των κιτρινόμαυρων είναι δύσκολο μιας και μιλάμε για ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα και ό,τι γίνει.

Τα μέτρα ασφαλείας για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο

Η ΕΟΚ έχει ενημερώσει ότι οι θύρες του γηπέδου στα «Δύο Αοράκια» θα ανοίξουν από τις 16:00, δηλαδή δύο ώρες νωρίτερα από τον αγώνα. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε τα παρακάτω: «Το τζάμπολ του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών θα γίνει αύριο (15/2) και θα ακολουθήσει ένα τετραήμερο γεμάτο μπάσκετ, που θα ολοκληρωθεί με τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά και τον ΟΠΑΠ τελικό Κυπέλλου Γυναικών. Οι φίλαθλοι και η παρουσία τους είναι σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Η ΕΟΚ και η αστυνομία παρακαλούν όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν εγκαίρως στο γήπεδο, ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16.00, δύο ώρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση. Η είσοδος θα γίνεται αυστηρά με εισιτήριο και με επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ), αλλιώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος από την αστυνομία. Επίσης, απαγορεύεται η ανάρτηση οποιοδήποτε πανό καθώς και διακριτικά ομάδων. Ο χώρος του γηπέδου θα βιντεοσκοπείται από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας».

Διαιτητές στο σημερινό ματς θα είναι οι διεθνείς, Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και Γιάννης Αγραφιώτης (Θεσσαλονίκης), ενώ μαζί τους, θα είναι και ο Γιώργος Κατραχούρας (Κρήτης).

Αναλυτικά, το πανόραμα του Final-8, έχει ως εξής:

Προημιτελικοί

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

18.00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (1)

21.00 ΠΑΟΚ-Άρης (2)

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

18.00 Ολυμπιακός-Περιστέρι (3)

21.00 Προμηθέας Πατρών-Πανιώνιος (4)

Ημιτελικοί – Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

18.00 Νικητής 1-Νικητής 2 (5)

21.00 Νικητής 3-Νικητής 4 (6)

Τελικός – Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

19.00 Νικητής 5 – Νικητής 6