ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Πόνσε εξέθεσε τον Αλμέιδα, μαέστρος στο δεύτερο μέρος ο Λιούμπισιτς

Ένα διαδικαστικό παιχνίδι φαινόταν, με ένα υγρό καιρό που τελικά έφερε βροχή και με ένα μίνι rotation του Αλμέιδα, που φυσικά απέδειξε ότι ήταν και λάθος. Ο προπονητής απλά παραβίασε τον κανόνα ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά δεν μπορείς και να τον πυροβολήσεις ιδιαίτερα, αφού δεν έκανε κάτι το τρελό, βάζοντας τον Σιμάνσκι και τον Γκαρσία από την αρχή. Εγώ ηθικό θέμα με τον Πόνσε : Έ όχι ρε φίλε, δεν του λες και κατάμουτρα ότι είσαι ο δεύτερος.

Όμως ας τα αφήσουμε αυτά. Η ομάδα μπήκε δυνατά και για ένα τέταρτο ήταν κυρίαρχη μέσα στο γήπεδο με ό,τι μέσο διέθετε. Θέλεις άμυνα, θέλεις τρέξιμο, θέλεις πρεσάρισμα; Είχε τα πάντα και την χαιρόσουνα. Τα άκρα δούλευαν καλά, ο Πινέδα πέταγε μαζί με τον Άμραμπαντ και αφού δεν κινδύνεψε πίσω, έβαλε ένα γκολ με τον Σιμάνσκι, μάλλον τυχαίο. Το λέω τυχαίο διότι δεν φάνηκε δουλεμένο σε κάτι. Λάθος θέση ο Άμραμπαντ, λάθος θέση ο Σιμάνσκι, μικρολεπτομέρεια. Ας πούμε ότι οφειλόταν στην καθολική πίεση μας. Απέναντι σε αντίπαλο που έμοιαζε να έχει έρθει για να περιορίσει κάποια συντριβή.

Έτσι φαινόταν μέχρι το γκολ. Διότι μετά, χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια. Μαζί με τα πασχάλια. Η ομάδα τελείωσε στα πάντα. Δεν είχε καμία σκέψη για το παιχνίδι που παιζόταν. Έπεσε ο ρυθμός στο κέντρο, σταμάτησε το πρεσάρισμα και η αμυντική λειτουργία και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Κύρια αιτία ήταν ο Σιντιμπέ και ο πολύ κουρασμένος Τσούμπερ, που θα έπρεπε να είχε προφυλαχθεί στο αποτυχημένο rotation του Αλμέιδα. Είχαμε θορυβηθεί στην κερκίδα μπόλικα μετά τις δυο γκολάρες που σκόραρε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ναι, είχε γίνει ανατροπή του σκορ, σημαντική δουλειά του Γρηγορίου. Η ΑΕΚ ήταν σε τρικυμία. Ήταν σαν να έπαιζαν όλοι αυτοί πρώτη φορά μαζί.

Φυσικά ανησύχησε κι ο Αλμέιδα, που έκανε πρώτη αλλαγή στο διάλειμμα με την είσοδο του Πόνσε. Και μετά από το τέταρτο, που δεν φαινόταν κάποιο κύμα αλλαγής, έβγαλε τον αρνητικό σήμερα Πήλιο – ο Γιαννούλης που έχει συμφωνήσει είναι τέλεια μεταγραφή – φέρνοντας στην θέση του τον κορυφαίο σήμερα Χατζησαφί, φυσικά έστειλε στα αζήτητα τον τέως παίκτη Σιντιμπέ βάζοντας εκεί τον Πινέδα, και ρίχνοντας μέσα τον Μάνταλο και τον Λιούμπισιτς. Ο Αλμέιδα διόρθωσε τον εαυτό του και του το πιστώνουμε αυτό. Έλεος να χάνεις με τον τελευταίο κι έλεος να τρως και δυο γκολ.

Και η ΑΕΚ πήρε μπρος. Έπαιξε ηγετικά και καθολικά. Με ό,τι θέλουμε να βλέπουμε. Φυσικά στην μεταμόρφωση συνέβαλε κι η είσοδος του Γιόνσον, μαζί με τους ελεύθερους χώρους που βρήκε ο Πινέδα, και φυσικά με την τρομερή απόδοση του Λιούμπισιτς. Κλείστηκε ο αντίπαλος στα καρέ του, και δεν μπορούσε να βρει κουράγιο να βγάλει κάτι σε κόντρα. Θα μπορούσα να πω ότι ισοπεδώθηκε, αλλά δεν μου αρέσει να το λέω αυτό, διότι είχαμε φάει δυο γκολ. Δεν παίζεις με αυτά εν όψει μπαράζ, ούτε παίζεις με τα νεύρα μας, διότι ήταν εμφανής η εμφάνιση της μιζέριας από τους Αεκτζήδες.

Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό κι όλα καλά. Διότι η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ, διότι έβαλε δύο γκολ ο Πόνσε – τον εξέθεσε πλήρως τον Αλμέιδα – κι ήρθε μια νίκη με 4-2 με το δεύτερο γκολ του Λιούμπισιτς που ήταν ο μαέστρος στο δεύτερο μέρος, συνεπικουρούμενος από τον Πινέδα. Και μας χάρισε η ομάδα άλλο ένα πάρτι σαν αυτά που ξέρουμε ότι έχει, ειδικά όταν παίζει με τον τελευταίο της βαθμολογίας. Χωρίς να έχουμε περάσει και τόσο καλά, διότι μοιραζόντουσαν τα προγνωστικά μεταξύ ήττας και γκέλας ή μεταξύ απόλυτης γκρίνιας για τους πάντες μεταξύ των οποίων ήταν κι οι διαιτητές. Γνήσια ελληνικά δηλαδή.

Ήταν ένα παιχνίδι όμως απολαυστικό. Έξι γκολ, σασπένς και συναίσθημα. Μπορεί να μην χρειαζόταν, όμως το πήραμε. Με χαρά, με λύπη, με απογοήτευση και τελικά με ανάταση. Αφού νικήσαμε, λέμε ότι χρειαζόταν. Αν δεν νικούσαμε, δεν ξέρω πού ακριβώς θα πέφτανε τα αναθέματα. Ή μάλλον ξέρω αλλά δεν χρειάζεται τώρα. Σίγουρα δεν θα μπορούσες να πεις τίποτα για τον κορυφαίο Χατζησαφί, τον Πινέδα και τον Άμραμπαντ. Φυσικά μόνο καλά μπορείς να πεις για τον Λιούμπισιτς, τον Γιόνσον και φυσικά τον Πόνσε. Μην το ψάχνει ιδιαίτερα ο Μελισσανίδης: Ο παικταράς Γκαρσία του έμεινε. Δεν είναι ότι δεν τον πουλάει. Κανείς δεν δίνει τα περσινά φράγκα. Κανά τάληρο και τα άλλα τα ρίχνεις εσύ στο ταμείο.

Συγχαρητήρια όμως για τη νίκη, για την ανατροπή και φυσικά την πρώτη θέση. Δεν σκοτώσαμε κάποιο θηρίο αλλά έτσι όπως πήγαινε η κατάσταση, δεν ήθελε και πολύ να γράψουμε ήττα. Το βλέπαμε αλλά κυρίως το νοιώσαμε. Δεν ήταν ευχάριστο καθόλου. Θα ήταν χειρότερο σε σχέση με την ήττα από τον ΟΦΗ. Οι πόντοι απώλειας θα ήταν ίδιοι, δεν λέω, αλλά η συγκυρία δεν θέλει τέτοια. Τα μη μου άπτου, ας τα κάνουν στα ντέρμπι.