AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη για να πάει χωρίς απώλειες στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια (17:30, Cosmote Sport 1) έχοντας ως στόχο τη νίκη ώστε να πάει χωρίς απώλειες στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Στο σημερινό παιχνίδι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου έχοντας τρεις προπονήσεις στα Σπάτα αλλά και φουλ σεζόν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα πάρει χρόνο συμμετοχής (δεν αποκλείεται και φανέλα βασικού) προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στο τρίποντο.

Στα θετικά για τον Ματίας Αλμέιδα είναι η επιστροφή των Λιβάι Γκαρσία, Γαλανόπουλου αλλά και του Μουκουντί. Αντίθετα, εκτός είναι οι τιμωρημένοι Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς αλλά και ο τραυματίας Σιμάνσκι, ενώ δεν υπολογίζονται οι διεθνείς Χατζισαφί και Ζίνι με τον τελευταίο να επιστρέφει άμεσα στα Σπάτα.

Οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Αστέρας Τρίπολης συνιστά μια επικίνδυνη ομάδα, όπως εξάλλου είχε δείξει και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Εκεί όπου έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, υποχρεώνοντάς την σε μια μέτρια εμφάνιση, με την ποιότητα όμως της Ένωσης να «μιλά» και να κάνει τη διαφορά για το «τρίποντο» (0-3).

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Τα χαρτιά του ο Αλμέιδα δεν τα έχει ανοίξει ούτε για το σημερινό ματς όπως άλλωστε να συνηθίζει. Παρόλα αυτά αν θέλαμε να μπούμε στο μυαλό του μια πιθανή 11άδα μπορεί να είναι με τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Άμραμπαντ, Πινέδα, Μάνταλος, Ελίασον, Πόνσε, Αραούχο σε διάταξη 4-4-2 χωρίς όμως να αποκλείσουμε με το… καλημέρα να δούμε τον Λιούμπισιτς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
A’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
B’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Στάικος
4ος διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου