AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορία του Μελισσανίδη με τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ και το “προχώρα για το γήπεδο”

Στην κοπή της πίτας των Παλαιμάχων της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης γύρισε το χρόνο πίσω. Πήγε στο 2013 και στο διάλογο που είχε με τον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο και το “προχώρα” που του είπε ο τελευταίος για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε χαρακτηριστικά:

«Ήταν στοίχημα ζωής για εμένα και νομίζω το πέτυχα. Και σαν χαρακτήρας είμαι έτσι, αν βάλω κάτι στο μυαλό μου θα το παλέψω μέχρι τέλους. Φοβήθηκα μόνο τα δικαστήρια, το ΣτΕ. Αλλά ευτυχώς και θα το πω, όταν ξεκίνησε αυτό το έργο χτυπάει έναν τηλέφωνο. Μου λέει κάποιος «ο κ.Μελισσανίδης;». Μου λέει Σωτήρης Ρίζος. Τι είσαι εσύ, του απαντώ. Μου λέει είμαι ο πρόεδρος του ΣτΕ και σκέφτομαι «πλάκα μας κάνει;». Απαντώ «έλα άσε την πλάκα» και επιμένει «όχι είμαι ο κύριος Ρίζος ο πρόεδρος του ΣτΕ να με πάρετε τηλέφωνο».

Μου δίνει το τηλέφωνο, τον παίρνω και πραγματικά ήταν ο πρόεδρος του ΣτΕ. «Ναι κύριε Ρίζο, τι θέλετε;» του λέω και μου απαντά: «Θέλω να έρθω να δω το χωράφι που θέλετε να κάνετε το γήπεδο. Μπορείτε να με πάτε;».

Πραγματικά ήρθε ο άνθρωπος εδώ. Περπάτησε όλον το χωράφι και κράταγε σημειώσεις. Είδε κάτι ψόφια σκυλιά και γατιά, μαραμένα δέντρα. Ήταν και τα σκουπίδια τότε Γυρίζει και μου λέει: «Εδώ σε δεν θέλουν κάποιοι να γίνει το γήπεδο;». Του λέω κύριε πρόεδρε αυτό είναι. «Προχώρα αγόρι μου» μου απαντά και μου έδωσε μια ώθηση. Πήρε προσωπικά πάνω του την υπόθεση και αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος δεν θα είχαμε φτιάξει γήπεδο. Η ΑΕΚ θα τον τιμήσει, θα του δώσουμε το χρυσό μετάλλιο, τον Δικέφαλο Αετό σε μια εκδήλωση που θα κάνουμε, γιατί μας κατάλαβε, μας βοήθησε και στην ουσία έκανε το σωστό για να αναδειχθεί η περιοχή».

Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Παλαιμάχων ο Δημήτρης Μελισσανίδης υλοποίησε αυτό που είχε πει. Τίμησε τον Σωτήρη Ριζο για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ανέγερση του Ναού της ΑΕΚ.

«Χωρίς τον Σωτήρη Ρίζο, πρόεδρο του ΣτΕ, η ΑΕΚ δεν θα είχε γήπεδο. Πιστέψτε με. Έκανε τα πάντα για να μας δικαιώσει για όλα τα τρελά που ζητούσαν για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τον ευχαριστώ, η ΑΕΚ δεν θα τον ξεχάσει ποτέ» τόνισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μιλώντας για τη βράβευση.

Ο κ.Ρίζος διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2013 έως το 2015.