AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιδιαίτερη ξενάγηση – εκδήλωση στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληηνισμού (photos)

Μια πολύ ιδιαίτερη ξενάγηση-εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην OPAP ARENA. Επισκέπτες ήταν κάποιοι από τους πιο σημαντικούς δωρητές του Μουσείου, είτε φυσικά πρόσωπα είτε εκπρόσωποι οικογενειών, φορέων και εταιρειών που δώρισαν σημαντικά κειμήλια σε αυτό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ίδρυμα Ωνάση (το οποίο εκπροσώπησε η κα Αρτεμις Παλάσκα) το Πολεμικό Μουσείο (παρόντες ήταν ο πρόεδρος Αναστάσιος Λιάσκος και ο ταγματάρχης Νίκος Ρούσσος) τον Οίκο Εφραίμογλου (διά του Δημήτρη Εφραίμογλου) και την COSMOTE TV που δώρισε στο Μουσείο το ντοκιμαντέρ «Οι Μη Χαμένες Πατρίδες» (εκπροσωπήθηκε από τους συνεργάτες της σκηνοθέτιδος Ευτυχίας Φράγκου).

Μεταξύ των δωρητών που παρέστησαν, ήταν οι φίλοι Στέλιου Καζαντζίδη (παρών ο Νικόλαος Τζανιδάκης) οι οικογένειες του συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά (παρούσα η εγγονή του Λένα Ψαθά) και του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου (ήταν εκεί η κόρη του Μαρία) και η Βασιλική Ατταλίδου, νύφη της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Γιώτας Λύδια που επίσης αποτελεί δωρήτρια του Μουσείου.

Μεταξύ των δωρητών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ήταν ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας και η κα Ελένη Καλλιγά της Gallery Σκουφά.

Στην ξενάγηση ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθησαν ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης, η ειδική επί των δημοσίων σχέσεων Μαρκέλλα Καζαμία και οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Ηλίας Μαγκλίνης.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε και ξενάγησε η Διευθύντρια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κα Έφη Μαυροπούλου.