ΣΚΕΨΕΙΣ

Για να μας πάρουν το πρωτάθλημα πρέπει να μας κερδίσουν! Θα τους αφήσουμε; ΟΧΙ!!!

Μια χαρά διαβασμένη πήγε η ΑΕΚ στην Τούμπα, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της αλλά πάλι πληγώθηκε από μία “στημένη” φάση με αδράνεια της άμυνας και ευθύνη (μικρή – μεγάλη διαλέξτε ότι θέλετε) του τερματοφύλακα.

Σε κάθε παιχνίδι το ταμείο γίνεται στο τέλος. Και το ταμείο έδειξε πίκρα γιατί δεν έφυγε η Ένωση με το διπλό! Έδειξε φόβο και ανακούφιση από τον αντίπαλο που δεν έχασε, όπως είπε ο Λουτσέσκου, και πανηγύρισε την ισοπαλία σαν νίκη. Τη στιγμή που όλη την εβδομάδα τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης προσπαθούσαν να ταΐσουν σανό στον κόσμο του ΠΑΟΚ για υπερομάδα. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι και τίποτα παραπάνω.

Στα δικά μας όμως. Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν διαβασμένος. Πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του, είδε πως στο πρώτο ημίχρονο ο αέρας δεν ήταν υπέρ μας με αποτέλεσμα να παίζει την μπάλα συνεχώς από τη μεσαία γραμμή και πίσω και μόλις του δόθηκαν οι διάδρομοι βρήκε τον τρόπο να απειλήσει κάποιες φορές. Χωρίς την μεγάλη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες με το ημίχρονο να φεύγει σβηστά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ. Γκολ με το κακό πόδι του Ελίασον έπειτα από ωραία πάσα του Γκαρσία που έκανε τη δουλειά που έπρεπε στο γήπεδο και 0-1. Και άντε να το βγάλεις κόντρα σε μια ομάδα που παίζει με σωματικές επαφές, με δύναμη, πάθος και σφιχτή άμυνα. Μέχρι το 89′ όλα πήγαιναν περίφημα διότι σε εκείνο το χρονικά σημείο ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Ακόμα και οι αλλαγές του Αλμέιδα μπορεί να μην βγήκαν γιατί ο Λιούμπισιτς είναι ακόμα ανέτοιμος (ξέρει τι λέει ο Αργεντίνος κόουτς στις δηλώσεις), γιατί ο Ζίνι και ο Μάνταλος δεν πρόσφεραν αυτά που περιμέναμε και γιατί ο Πινέδα (μαζί με Γιόνσον και Πήλιο ήταν οι καλύτεροι) μετατοπίστηκε σωστά ως δεξί μπακ για να πέσει πάνω στον ίδιο μήκους κύματος Κωνσταντέλια με αποτέλεσμα να χαθεί το κέντρο, ωστόσο με αυτούς τους παίκτες που είχε στον πάγκο, αυτούς πέρασε στο τερέν. Σίγουρα η απουσία του Άμραμπατ ήταν σημαντική. Ακόμα πιο σημαντική ήταν αυτή του πολύ καλού φετινού Σιμάνσκι, όπως επίσης και οι απουσίες της τελευταίας στιγμής των Μουκουντί, Γαλανόπουλου, Φερνάντες και του κουρασμένου από το Asian Cup, Χατζισαφί.

Όπως και να έχει πάντως η ΑΕΚ είναι μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος, αήττητη τη φετινή σεζόν στα ντέρμπι, αήττητη για 15 σερί ντέρμπι και έχει τις υπέρ της ισοβαθμίες με τους μεγάλους που όλο θέλουν το πρωτάθλημα αλλά για να το πάρουν θα πρέπει να κερδίσουν την “αγέλη του Αλμέιδα”. Μπορούν; Για την ώρα όχι! Θα τους αφήσει η ΑΕΚ; Όχι!!! Τέσσερις στροφές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και όλα μπορούν να γίνουν. Και μετά πλέι οφ! Εκεί που όπως είπε ο Αλμέιδα οι αγώνες δεν θα είναι για καρδιακούς!!!