ΣΚΕΨΕΙΣ

Φοβερή ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, πολλή καλή στο δεύτερο

Να μιλήσουμε πάλι για τον ηλίθιο που έκλεισε τα γήπεδα; Φυσικά και πρέπει να το τονίζουμε αυτό συνέχεια και ειδικά μάλιστα όταν βλέπεις τέτοιο παιχνίδι από την τηλεόραση κι ενώ θα μπορούσες να το απολαμβάνεις δια ζώσης. Διότι είδαμε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος. Όχι μόνο από την ΑΕΚ, αλλά κι από τον Αστέρα που ήρθε για να παίξει μπάλα.

Όμως η ομάδα μας, παρά τις απουσίες της στην άμυνα και στο κέντρο, ήταν εκπληκτική. Με τρομερή ένταση και πολύ δυνατά πρεσαρίσματα στην άμυνα του αντιπάλου και στο χώρο του κέντρου, έφτανε συνεχώς στην περιοχή του αντιπάλου και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις. Από την άλλη αμυνόταν πολύ καλά κι εξουδετέρωνε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις επιθέσεις του Αστέρα.

Είχαμε σε πολλή καλή μέρα όλους τους ακραίους μας. Μπρος και πίσω. Είχαν τρομερά τρεξίματα, συνεχείς πλαγιοκοπήσεις και θαυμαστή τακτική αλληλοκάλυψη. Κι ο Αστέρας όμως στεκόταν καλά αμυντικά, κι όποτε κάτι ξέφευγε, εμφάνιζε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα που κράταγε το μηδέν. Ο καταιγισμός της ΑΕΚ ξέσπασε με ένα κόρνερ του Μάνταλου και μια κεφαλιά του Πόνσε. Και την ώρα που ψάχναμε να δούμε αν το γκολ είναι του Πόνσε ή αυτογκόλ ( μαλακίες είναι αυτά αφού η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα ), ο Πόνσε ξανασκόραρε μετά από σέντρα του Ελίασον. Βεβαίως είναι τύχη το να βάλεις δυο γκολ σχεδόν στο ίδιο λεπτό, αλλά σήμερα ήταν αποτέλεσμα αυτού του σαρωτικού ποδοσφαίρου που έπαιζε η ΑΕΚ.

Αυτό το κρεσέντο συνεχίστηκε και μετά. Αλλάξανε άκρα ο Ελίασον με τον Άμραμπαντ και σε μια ξαφνική αντεπίθεση μας αφού ο ρυθμός είχε ελαφρώς ανακοπεί, μπήκε και τρίτο γκολ, αυτήν την φορά με καθαρό αυτογκόλ. Ήταν τρομερή η ομάδα μας διότι εκτός από τα γκολ, έφτιαξε τουλάχιστον άλλες δυό τελικές για να σκοράρει χωρίς να μετράω τις αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Με σούπερ κατοχή και σούπερ ταχύτητα. Με απίστευτη φρεσκάδα και τρομερή αποφασιστικότητα. Το ημιχρόνιο δυστυχώς έκλεισε με μείωση του σκορ μετά από πέναλτυ κατά λάθος που έκανε ο Μήτογλου με ένα απλωμένο χέρι σε άλμα για να αποκρούσει.

Στο δεύτερο μέρος αυτά που είδαμε ήταν σχεδόν αναμενόμενα. Η ΑΕΚ έκοψε κάπως τον ρυθμό της, ενώ ο Αστέρας ανέβασε κάπως ψηλότερα την αμυντική του οχύρωση. Κάπως πιέστηκε η ομάδα μας για κανά τέταρτο, αλλά χωρίς αυτό να μειώσει την απόδοση της συνολικά. Διότι είχαμε πάλι κάτι δεκάλεπτα στα οποία ο αντίπαλος δεν μπορούσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του. Και οι τελικές που κάναμε ήταν πάλι μπόλικες και θα μπορούσα να πω ότι ήταν πολύ πιο κλασσικές σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ήταν φανερή πλέον η κούραση των δυο χαφ μας – που φυσικά ήταν και οι κορυφαίοι του αγώνα -, του Μάνταλου και του Πινέδα, που εναλλάσσονταν σαν εξάρια και οκτάρια. Οπότε φυσιολογικά γίνανε οι αλλαγές για να φρεσκαριστεί η ομάδα και κυρίως το κέντρο. Οπότε μπήκε κι ο Γκαρσία και θυμηθήκαμε και λίγο τα παλιά : Δυο άχαστα γκολ πριν βάλει το πιο δύσκολο. Σήμερα βέβαια δεν είχαμε κάποιο παράπονο μετά την απουσία του , αλλά σε άλλο παιχνίδι πιθανώς και να ρίχναμε τα μπινελίκια μας.

Συνολικά η εικόνα μας ήταν πολλή καλή. Παρά το δεύτερο γκολ που φάγαμε και που προσωπικά το χρεώνω στην τρομερή επιπολαιότητα του Φερνάντες. Είδαμε μια ΑΕΚ φοβερή στο πρώτο μέρος και μια πολλή καλή ομάδα στο δεύτερο, χωρίς να έχει κάποιον υστερήσαντα. Ξεχώρισαν οι χαφ που είπα, λόγω της δύσκολης αποστολής που είχαν, ενώ το κεντρικό μας δίδυμο ήταν πολύ δυνατό επίσης. Είδαμε μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, που θα μπορούσε να πάει το σκορ σε πολύ ψηλά επίπεδα και που ανταποκρίθηκε τέλεια σε όλες τις απουσίες που της έτυχαν.

Εκτός όμως από τα συγχαρητήρια σε μας, αξίζουν εύσημα και στον Αστέρα. Όπως και να το κάνεις, συνέβαλε κι αυτός στο ωραίο θέαμα και στο πλούσιο ποδόσφαιρο που χαρήκαμε. Κι έχει και κάποια παικτάκια, που αξίζει να τα προσέξει κανείς. Καλή μας συνέχεια…

Υγ1. Φυσικά δεν μπορεί να κριθεί ο Λιούμπισιτς. Όμως η πάσα του με την μία καθώς και οι τοποθετήσεις του στο γήπεδο, όπως φάνηκαν, θα κάνουν την ομάδα μας πολλή πιο γρήγορη.

Υγ2. Νομίζω καλά πήγε κι ο Γαλανόπουλος.