AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Τρεις σημαντικοί βαθμοί για την κορυφή

Ικανοποιημένος από την εικόνα και την προσωπικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του με τη νίκη επί της Κηφισιάς εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντίνος τεχνικός έκανε ξεχωριστή αναφορά σε Πήλιο, Πινέδα, Γιόνσον αλλά και Χατζησαφί.

Αναλυτικά είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε».

Για την ευκαιρία που είχε η ΑΕΚ να κάνει περισσότερα γκολ που δεν έκανε κι αν υπάρχει προβληματισμός γι’ αυτό;

«Πάντα έχω ένα σκεπτικό για τις πιθανότητες φάσεων που μπορεί να κάνει μία ομάδα. Όσο μία ομάδα κάνει ευκαιρίες κάποια στιγμή θα τις εκμεταλλευτεί και θα σκοράρει. Αν εμβαθύνω θα δούμε ότι η κάθε ευκαιρία μας ήταν συνδυαστικό παιχνίδι. Θυμάμαι ότι στο πρώτο ματς με την Κηφισιά ήρθα ισοπαλία. Κάναμε ίδιες ευκαιρίες τότε με σήμερα. Σήμερα κερδίσαμε παίζοντας με τον ίδιο τρόπο. Είχαμε ένταση, δυναμική, με καλό παιχνίδι ως σύνολο με πολλή φιλοδοξία για όσο κερδίζαμε θέλαμε ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί από τον τρόπο που παίξαμε και επειδή μας επιτρέπει να είμαστε στην κορυφή για να κυνηγάμε το στόχο μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε περισσότερα γκολ μεταξύ κι αυτών και το πέναλτι».

Για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι παίκτες όπως ο Πήλιος;

«Με χαροποιεί που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Είχα μιλήσει με τον Σταύρο πριν μερικές εβδομάδες και τον ρώτησα την ημέρα που θα έχεις 100 συμμετοχές στην Α’ Εθνική θα συνεχίσεις να προπονείσαι με τον ίδιο τρόπο; Μου είπε «ναι». Τον πιστεύω! Αρπάζει την ευκαιρία του. Αν συνεχίσει να έχει τον ίδιο ζήλο στην προπόνηση και ακούγοντας. Στο γήπεδο τους δίνω ελευθερία. Βλέπω ότι ο παίκτης είναι χαρούμενος, πιστεύω ότι ο κόσμος του έδωσε τη στήριξη που χρειάζεται κάθε παίκτης. Οσο περνούσαν τα λεπτά ο Πήλιος συνέχισε να τρέχει. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι απολαμβάνει να παίζει ποδόσφαιρο. Παίζει ελεύθερος και αυτό μου αρέσει περισσότερο».

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο ο Πήλιος δυο φορές κι αν θα του μιλήσει για να μην πάρουν… αέρα τα μυαλά του; Και για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο;

«Οσον αφορά το πρώτο ερώτημα είναι αυτό που σας είπα πριν: με τα 100 ματς και την ίδια προπόνηση. Αυτό το είδα πριν τρεις μήνες. Την ημέρα που θα δω ότι ο Σταύρος ή κάποιος άλλος παίκτης «ζαλιστεί» επειδή παίζει, τότε θα μιλήσω. Αυτή την εβδομάδα ο Πήλιος είναι πολύ πιθανό να έχει πολλές νέες… φιλίες. Το έχω δει στο ποδόσφαιρο αυτό. Οι έξυπνοι παίκτες ακολουθούν μία γραμμή. Θα πρέπει κάποιος να είναι συγκεντρωμένος για το πού θέλει να φτάσει και όχι που είναι τώρα. Είναι έξυπνος παίκτης. Ταπεινός. Είναι πραγματικά ένα προνόμιο όταν ένας άνθρωπος εχει ταπεινότητα μέσα στην καρδιά του. Όλοι θα του χτυπούν την πλάτη σήμερα. Δεν το πιστεύω αυτό. Όπως δεν πιστεύω και όταν κάποιος βρίζει έναν παίκτη. Χαίρομαι και γιορτάζω μέσα μου όταν πηγαίνουν τα πράγματα καλά.

Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημα είμαι ευτυχισμένος. Το ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο είναι ένα κενό. Να πας στα… μπουζούκια και κανείς να μη σου πετάει λουλούδια! Θα είναι περίεργο. Να πας στο θέατρο και να είναι κενό. Η χαρά που προσφέρει στο ποδόσφαιρο είναι η παρουσία του κόσμου. Βλέπω οικογένειες. Χαίρομαι που βλέπω οικογένειες. Όταν δεν έχει κόσμο ακούγονται τα… αγγλικά μου, οπότε είναι καλό που είναι γεμάτο το γήπεδο» (γέλια).

Για τον Γιόνσον και την εικόνα, αλλά και την επιστροφή Σιμάνσκι κι αν θεωρεί πιθανότερο να παίζουν μαζί και τον Πινέδα αλλού;

«Είναι δυο παίκτες που νομίζω έχουν τις περισσότερες συμμετοχές. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σκέπτομαι ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες και για τους δυο ενόψει των πλέι οφ. Εξαρτάται και τον αντίπαλο που θα έχουμε. Είναι σημαντικό να ανεβαίνει το επίπεδο σε όλες τις θέσεις. Αυτός που θα έχει πάρει τη σωστή ή τη λάθος απόφαση θα είμαι εγώ. Ελπίζω να πάρω την κατάλληλη απόφαση»

Για τον Λιούμπισιτς και το δίδυμο Πινέδα – Λιούμπισιτς, έχοντας και αμυντικό χαφ πίσω τους;

«Ειμαι πολύ χαρούμενος να βλέπω τον Λιούμπισιτς να κανει ντεμπούτο μπροστά στον κόσμο και να σκοράρει. Προσαρμόζεται γρήγορα σε αυτό που θέλουμε να παίζουμε. Εχει πάρα πολλή όρεξη. Το γκολ σήμερα είναι τα χαρακτηριστικά παίκτη που πατάει περιοχή. Αλλά είναι μέσα στο γενικό ανταγωνισμό όλων. Όταν του δίνεται η ευκαιρία να την εκμεταλλεύεται όπως κάνει και ο Πήλιος. Στα δεξιά έχουμε Άμραμπατ – Ελίασον. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα όταν δεν έπαιζε ο Λιβάι και έβαλε ο Πόνσε τα γκολ. Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα τον Αραούχο, τον Τσούμπερ ή τον Μάνταλο. Χάρηκα πολύ στο πώς μπήκε ο Άμραμπατ. Αυτό έχει να κάνει με μία ομάδα. Ο κάθε ένας να ανεβάζει το επίπεδό του και να κοιτά να παίζει όποτε του ζητηθεί».

Για τους τραυματίες κι αν ένιωσε ότι υπήρξε… εφησυχασμός των παικτών του μετά την αποβολή;

«Ξεκινάω με το δεύτερο ερώτημα: Όχι! Οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο δύσκολο όταν ο αντίπαλος μένει με 10 γιατί κλείνεται και το σκορ είναι 0-0. Πάντα είμαστε υποχρεομένοι να κερδίσουμε, αλλά όταν παίζουμε με παίκτη παραπάνω είμαστε πιο υποχρεωμένοι. Οι παίκτες έδειξαν υπομονή, έπαιξαν με πάσες. Συνδυαστικό παιχνίδι και από τα άκρα και τη μέση του γηπέδου. Αν είχαμε εκμεταλλευτεί πλήρως τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο το ματς θα είχε τελειώσει εκεί».

Μία ημέρα πριν το ματς απόψε τραυματίστηκαν δύο στόπερ στην ίδια προπόνηση! Αυτό σκεφτήκαμε να παίξει ο Χατζισαφί αριστερό στόπερ και ο Κάλενς δεξί. Τα πήγαν καλά. Ο Μουκουντί έχει έναν τραυματισμό εδώ και καιρό διάστημα, έπειτα από την επιστροφή του από την Εθνική δεν τον είχαμε διαθέσιμο. Ο Μήτογλου θα έπαιζε στη θέση του Βίντα. Έχει έναν σπασμό στη γάμπα. Είχαμε πάρει ήδη την απόφαση να εκτίσει ο Βίντα και όταν προέκυψε το θέμα των τραυματισμών δεν είχαμε χρόνο για άλλη απόφαση. Η θέση που έπαιξε ο Χατζισαφί το βλέπω για το μέλλον! Το είχα δει και πριν. Είναι συνηθισμένος να κάνει επίθεση.

Έχει πολλή τεχνική να παίξει στόπερ. Είναι γρήγορος. Τον βλέπω στο μέλλον σε αυτή τη θέση. Σήμερα υποχρεώθηκα να τον βάλω σε αυτή τη θέση, αλλά τον βλέπω και στο μέλλον».

Αν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για να ανανεώσει ο Χατζισαφί;

«Εχει συμβολαιο αυτό τη στιγμή. Θέλω να περιμένω να τελειώσει αυτή η σεζόν. Να δω πώς θα τελειώσουμε. Γνωρίζουν οι παίκτες ότι είναι σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Κάθε ένας που τελειώνει το συμβόλαιό του θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει. Ο Χατζισαφί είναι μεγάλος επαγγελματίας, πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικός συμπαίκτης. Αν μείνω στην ΑΕΚ έχει πιθανότητες να συνεχίσει».