AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πλάθα: Απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, κάναμε χαζά φάουλ

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα ο Ζοάν Πλάθα που είδε την ομάδα του να χάσει για έναν πόντο στην Πάτρα, να κάνει χαζά φάουλ όπως είπε και η μεγαλύτερη διαφορά αυτής της ήττας να προέρχεται από τα εύστοχα τρίποντα του αντιπάλου.

Ο κόουτς της Βασίλισσας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:

«Όπως είπα στους παίκτες μου και το έχω πει αρκετές φορές, όταν χάνεις, ή κερδίζεις με ένα πόντο, αξίζεις τα ίδια με τον αντίπαλο, είτε να χάσεις, είτε να κερδίσεις. Έπαιξαν δύο καλές ομάδες, ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μας, ήταν στα τρίποντα, είχαν 50%, εμείς είχαμε το συνηθισμένο 32-33%.

Νομίζω ότι κάναμε κάποια χαζά φάουλ, που τους έδωσαν την ευκαιρία να βάλουν βολές. Κάναμε φάουλ μακριά από το καλάθι μας. Είναι αλήθεια πως όταν αμύνεσαι σκληρά, παίζεις με πάθος. Αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε έξυπνα. Και κάποιες στιγμές δεν ήμασταν τόσο έξυπνοι. Αυτά τα φάουλ και τα τρίποντα που δεχτήκαμε ήταν λάθη στη σειρά. Όταν είσαι καλή ομάδα, πρέπει να αποφύγεις να φτάσεις στο σημείο που να ζητάς ένα λάθος, ένα κλέψιμο… Σούπερμαν, αυτό δηλαδή που είναι απίθανο να κάνεις. Και τότε όταν κάνεις αυτά τα απανωτά λάθη, τους βάζεις ξανά στο παιχνίδι και πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να βελτιωνόμαστε με τις νέες προσθήκες. Κάποιοι ήρθαν μόλις αυτή την εβδομάδα. Ποτέ δεν θα αποτελέσει δικαιολογία, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να παίξουμε μαζί».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Πλάθα πρόσθεσε τα παρακάτω: «Μερικές φορές όταν παίζεις βιαστικά και όταν αλλάζουν συνεχώς, γινόμαστε ανυπόμονοι για να περάσουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Βιαζόμαστε. Και αυτά τα ατυχή φάουλ που κάναμε, ήταν από μεγαλύτερα λάθη μας. Και μετά πιέζουμε καλούς σουτέρ, όπως ο Χέιλ. Αν θυμάστε το τρίποντο που έβαλε από τη γωνία, ήταν πάνω σε άμυνα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Ξέρουμε ότι έχει ταλέντο, δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα. Πρέπει να προπονηθούμε περισσότερο για αυτές τις φάσεις».