AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Να φύγει με το διπλό από την Πάτρα θέλει η Βασίλισσα

Το ταξίδι της ΑΕΚ στη φάση «16» του Basketball Champions League, ξεκινά από την Πάτρα όπου θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα σε ένα παιχνίδι που έχει ώρα έναρξης στις 19:30 και τηλεοπτική κάλυψη από το CosmoteSport 4.

Η Ένωση θέλει να φύγει με το διπλό από το «Δημήτρης Τόφαλος» για την πρώτη αγωνιστική του 12ου ομίλου της διοργάνωσης, εκεί όπου συμμετέχουν ακόμα η ισπανική Μούρθια και η ισραηλινή, Χάποελ Χολόν, με τις δύο πρώτες του γκρουπ μετά το πέρας έξι αγωνιστικών να παίρνουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά του θεσμού. Φυσικά η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν θα είναι μόνη. Θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της σε ένα δύσκολο ματς.

Οι κιτρινόμαυροι απέφυγαν το «μαρτύριο» των play-in, αφού, με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, τερμάτισαν στην πρώτη θέση του γκρουπ τους, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Από την άλλοι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου τερμάτισε στον πρώτο γύρο του BCL στην 3η θέση του ομίλου της με ρεκόρ 3-3 και χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Λε Μαν (78-68 εκτός και 91-78 εντός) στα play-in ώστε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «16».

Αμφότερες οι ομάδες έρχονται από αρνητικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι μεν γηπεδούχοι, ηττήθηκαν στην παράταση με 81-75 από το Περιστέρι bwin στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο, ενώ, την ίδια ημέρα, η ΑΕΚ, γνώρισε οριακή εντός έδρας ήττα με 93-91 από τον Άρη. Μάλιστα, αυτή ήταν και η τρίτη διαδοχική ήττα της «Ένωσης» και πέμπτη στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

ΑΕΚ και Προμηθέας συναντιούνται για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί το παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με την ομάδα της Πάτρας να παίρνει μεγάλη εντός έδρας νίκη με σκορ 100-95 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Όστον Χόλιβς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Παράλληλα, τόσο ο Αγραβάνης, όσο και ο Νάιτ βρίσκονται στην αποστολή, με τον αρχηγό της ΑΕΚ, Δημήτρη Φλιώνη, να μένει εκτός, όπως φυσικά και ο τραυματίας, Κουζμίνσκας.

Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με τον Τζορτζ Πάπας να παίρνει την πρώτη γεύση από τη διοργάνωση του BCL, καθώς αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πατρινών.