AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με Ζούρο στο “τιμόνι” για το διπλό στην Καρδίτσα η ΑΕΚ

Αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ αναφορικά με την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ηλίας Ζούρος αντικατέστησε τον Ζοάν Πλάθα και η Ένωση πηγαίνει σήμερα στην Καρδίτσα (17:15, ΕΡΤ3) για το διπλό και την επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών.

Η Βασίλισσα έχει ρεκόρ 6-9 και είναι στην 7η θέση μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ η Καρδίτσα ακολουθεί στην 9η θέση, μαζί με το Μαρούσι, έχοντας ρεκόρ 5-10.

Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι τι μπόρεσε ο 27χρονος κόουτς να αλλάξει σε αυτές τις ώρες που βρέθηκε με τους αθλητές του. Άλλωστε, απομένουν μόνο επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν, δηλαδή του δεύτερου γύρου. Μετά, θυμίζουμε ότι θα ακολουθήσει ο τρίτος γύρος, με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ (θέσεις 1-6 και θέσεις 7-12).

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ έχει τρεις ήττες συνεχόμενες στη Basket League και έχει χάσει συνολικά τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας χωρίς επιτυχές αποτέλεσμα μέσα στο 2024. Εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, έχει μόνο μία νίκη σε έξι αγώνες (1-5).

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Όστιν Χόλινς είναι έτοιμος για να κάνει το ντεμπούτο του, στη Basket League, αφού θυμίζουμε ότι δηλώθηκε κανονικά στο ρόστερ της ΑΕΚ για τις ελληνικές διοργανώσεις, αντικαθιστώντας τον Λάνγκστον Χολ, που ως γνωστόν θα αποτελέσει παρελθόν.

Δεν θα αγωνιστούν ξανά, ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο διεθνής γκαρντ έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, ενώ ο Λιθουανός φόργουορντ αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει λόγω κατάγματος στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός (σ.σ. δάχτυλο) και πλέον είναι σχετικά κοντά στην επιστροφή του.

Τέλος παρά την απαγόρευση, οργανωμένη και μεμονωμένη από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, ο κόσμος της ΑΕΚ θα βρεθεί κανονικά στο γήπεδο.