AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και Σκεπαστή θα κάνουμε όλο το Χαριλάου

Μπορεί ο κόσμος της ΑΕΚ να απουσιάζει από το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μπορεί τα ανεκδιήγητα μέτρα της κυβέρνησης να απαγορεύουν τη γενικότερη παρουσία του κόσμου στα γήπεδα της Super League 1, αλλά στα αυτιά μας και στα αυτιά των παικτών πρέπει να ηχεί σήμερα το σύνθημα “Νταχάου, νταχάου και Σκεπαστή θα κάνουμε όλο το Χαριλάου”. Η Ένωση φιλοξενείται από τον Άρη (19:00, CosmoteSport 2) στη ρεβάνς του 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας με μοναδικό σκοπό το εισιτήριο πρόκρισης και τίποτα άλλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη συνθήκη και στο σημερινό παιχνίδι αναμένεται να βάλει τέλος στα συνεχόμενα ντέρμπι που δίνει το τελευταίο διάστημα. Και αυτό, διότι ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου με τη μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη με τους Θεσσαλονικείς για το πρώτο ματς του Κυπέλλου έχοντας μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές.

Την περασμένη αγωνιστική στο 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν, η απόδοσή τους έπεσε στη συνέχεια και έμειναν πίσω στο σκορ, ωστόσο, μετά το 75ο λεπτό πάτησαν το γκάζι στα γνωστά τους στάνταρ, ισοφάρισαν και λίγο έλειψε να πάρουν το ματς με τη διπλή ευκαιρία στο φινάλε των Μάνταλου και Αραούχο.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Παρόλα αυτά οι κιτρινόμαυροι τα αφήνουν όλα πίσω και στρέφουν την προσοχή τους στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη, εκεί όπου ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται να παραμένει πιστός στη φιλοσοφία του και αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς. Δηλαδή με τους παίκτες που λογίζονται για βασικοί στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Όμως, ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει διαθέσιμο τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Λιβάι Γκαρσία (δυο γκολ με τον Παναθηναϊκό, εννέα συνολικά στα τελευταία οκτώ ματς), αλλά και τον τραυματία, Κώστα Γαλανόπουλο, όπως φυσικά και τους διεθνείς, Μουκουντί, Ζίνι, Χατζισαφί και Μοχαμάντι.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Μια πιθανή 11άδα για την ΑΕΚ μπορεί να είναι η εξής: Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, Σιντιμπέ, Βίντα, Μήτογλου, Πήλιος στην τετράδα της άμυνας. Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Πισάρο ή Μάνταλος στη μεσαία γραμμή και Τσούμπερ με Πόνσε στην επίθεση. Όλα αυτά βέβαια μπορεί να αλλάξουν πριν από τη σέντρα του αγώνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Νικόλα Νταμπάνοβιτς
Βοηθοί: Τοντόροβιτς, Γιοβάνοβιτς
4ος: Πολυχρόνης
VAR: Ζέμπετς