AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Η αποστολή της ΑΕΚ στην Πάτρα είναι μία: Νίκη για τον κόσμο της!

Δύσκολη αποστολή της ΑΕΚ στην Πάτρα. Η Βασίλισσα φιλοξενείται σήμερα (19:30, ERTFLIX ERT SPORTS 3) από τον Απόλλωνα με στόχο τη νίκη και για τον κόσμο της που λόγω του απαγορευτικού της αστυνομίας δεν θα βρεθεί στο γήπεδο.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν έχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, με σκοπό να βελτιώσει το ρεκόρ της, που για την ώρα είναι στο 6-7 και την διατηρεί στην 6η θέση, σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ. Ο Απόλλωνας από την άλλη μεριά, «καίγεται» για νίκες σε κάθε ματς, αφού είναι στη 12η και τελευταία θέση, με ρεκόρ 2-11 και γενικά μετράει τρεις σερί ήττες, όλες εκτός έδρας. Η τελευταία νίκη του, ήταν επί του Λαυρίου στις 9 Δεκεμβρίου. Η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 1-5 μακριά από τα Λιόσια και φυσικά θέλει να το βελτιώσει αυτό άμεσα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπράντον Νάιτ έχει δηλωθεί ως γνωστόν στο ρόστερ στον ΕΣΑΚΕ και είναι έτοιμος για να κάνει ντεμπούτο. Η ΑΕΚ έχει δηλώσει 7 ξένους εκ των οποίων ένας θα πρέπει να μείνει εκτός (Τίλμαν, Χολ, Ραντλ, Κουζμίνσκας, Μόργκαν, ΜακΡέι και Νάιτ), ενώ ο Ρίκι Λίντο παραμένει εκτός προς το παρόν. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας απουσιάζει λόγω της χειρουργικής επέμβασης που έχει κάνει για τον τραυματισμό στο δάχτυλο του χεριού του (σ.σ. κάταγμα στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός), ενώ σε κάθε ματς στην Ελλάδα, επιτρέπεται να αγωνιστούν μέχρι και 6 ξένοι.

Όπως αναφέραμε παραπάνω μετά από εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και σχετική υπουργική απόφαση, δεν θα δοθούν εισιτήρια σε φίλους της Βασίλισσας, μιας και απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνησή τους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα επόμενα δύο ματς της ΑΕΚ στην έδρα της, στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, είναι τα ντέρμπι κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, όπου στόχος είναι να γίνει «sold out».

Μέσα σε όλα η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει και τη διαιτησία της κα Βάσω Τσαρούχα (Αττικής), ενώ μαζί της, θα είναι οι Τάσος Μάνος (Αττικής) και Γιάννης Λουλουδιάδης (Θεσσαλονίκης).