AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Βραδιά ηρώων στην Πάτρα με στόχο το διπλό απέναντι στον Προμηθέα και την… Τσαρούχα

Βραδιά ηρώων αναμένεται να ζήσει απόψε το κλειστό “Δ. Τόφαλος” της Πάτρας. Η ΑΕΚ φιλοξενείται (20:15, ΕΡΤ3) από τον Προμηθέα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League έχοντας ως στόχο να φύγει με το διπλό.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα προέρχεραι από την επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 90-70 στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σε καλή κατάσταση μετά την εκτός έδρας νίκη που σημείωσε επί του Άρη.

Από βαθμολογικής άποψης, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 4-4 και έτσι μοιράζεται την 4η θέση μαζί με άλλες τρεις ομάδες, που είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και το Περιστέρι. Όσο για τον Προμηθέα, βρίσκεται στην 3η θέση με 6-2 και μάλιστα δεν έχει χάσει ακόμα στην έδρα του, στη φετινή Basket League, μιας και έχει κάνει το «4 στα 4» στο γήπεδό του. Επίσης, σε τρία από τα τέσσερα αυτά ματς του, ο Προμηθέας έχει πιάσει «100άρα» στην επίθεση.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, το ενδιαφέρον φυσικά στο ποιος από τους επτά ξένους της ΑΕΚ, θα μείνει έξω σε αυτό το ματς, αφού θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει όριο συμμετοχής, μέχρι έξι ξένους σε κάθε αγώνα. Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα στον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο Μπεν ΜάκΛεμορ ήταν αυτός που είχε καθίσει εκτός.

ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ

Φυσικά στο κλειστό “Δ. Τόφαλος” η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη! Το κιτρινόμαυρο στοιχείο θα είναι έντονο στο ένα από τα δύο πέταλα. Φίλοι του Δικεφάλου τόσο από την Πάτρα όσο και από τις γύρω περιοχές αλλά και την Αθήνα αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών όπως συμβαίνουν άλλωστε κάθε φορά που αγωνίζεται η Βασίλισσα στην Πάτρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητές στο αποψινό ματς, θα είναι οι διεθνείς, Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας) και Βάσω Τσαρούχα (Αττικής) και μαζί τους, θα είναι ο Γιώργος Κατραχούρας (Κρήτης).