AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καράμπελας «άγγιξε» το ιστορικό ρεκόρ ασίστ της ΑΕΚ

Η επίδοση των 13 ασίστ του Ζώη Καράμπελα ξεχώρισε από τη στατιστική του αγώνα της ΑΕΚ Betsson με το Λαύριο Megabolt αφού ο διεθνής γκαρντ έβαλε το όνομα του σε μία πολύ μικρή λίστα παικτών της «Ένωσης». Έγινε μόλις ο 3ος που έφτασε τις 13+ σε αγώνα της Stoiximan Basket League.

Είναι μία λίστα στην οποία μπήκαν πρώτοι…

*Ο Κρις Ουόρεν που κρατάει και το ιστορικό ρεκόρ από τις 24 Οκτωβρίου 2015 όταν μοίρασε 14 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC (82-65).

*Ο Μάικ Γκριν με τις 13 ασίστ που είχε στις 13 Φεβρουαρίου 2018 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings (90-95).

Αυτή ήταν η 10η διψήφια επίδοση ασίστ στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson και σε αυτήν τη λίστα εκτός των τριών, έχουν ακόμη θέση οι Βασίλης Ξανθόπουλος (2 επιδόσεις 10+), ο Ντι Τζέι Κούπερ (2 επιδόσεις 10+), ο Νίκος Ζήσης και ο Τιμ Φρέιζιερ (είχαν από μία).

Ακόμη οι 13 ασίστ του Καράμπελα…

*Αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στη Stoiximan Basket League. Ο 22χρονος γκαρντ είχε 10 ασίστ ως παίκτης του Περιστερίου bwin στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2019 απέναντι στον Παναθηναϊκό Aktor.

*Αποτελούν ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης επίδοσης του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσες είχε ο Τζόε Ράγκλαντ στο παιχνίδι του Περιστερίου bwin με τον Ολυμπιακό. Το ρεκόρ κρατάει από την πρεμιέρα ο Λόντον Περάντες που μοίρασε 14 ασίστ στο παιχνίδι του Κολοσσού H Hotels με το Περιστέρι.

*Αυτή ήταν η 41η φορά που καταγράφηκε επίδοση 13+ ασίστ στην ιστορία της Stoiximan Basket League και μόλις η 3η που σημειώθηκε στον μήνα Δεκέμβριο. Ο πρώτος που το έκανε στον τελευταίο μήνα του χρόνου ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που στις 17 Δεκεμβρίου 2005 είχε 14 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι του Πανελληνίου με τον Μακεδονικό (98-82). Τον ακολούθησε ο Νέναντ Μιλιένοβιτς που είχε 13 ασίστ στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco με την Κύμη (93-82).

*Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι ο Καράμπελας είχε περισσότερες ασίστ από εκείνες που καταγράφηκαν συνολικά στη στατιστική του Λαυρίου Megabolt (11). Η ΑΕΚ Betsson τελείωσε το παιχνίδι με 25 ασίστ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της στη φετινή Stoiximan Basket League αφού είχε 26 στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels.