AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολη έξοδος στο Περιστέρι για τη Βασίλισσα

Δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στο Περιστέρι σήμερα (17:15, ΕΡΤ3) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, με την οποία και ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία στην προσπάθεια αναρρίχησης της Βασίλισσας στη βαθμολογία, μιας και οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ (5-5), αλλά παράλληλα έχει σημασία και για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει στο διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου του 2024.

Κι αυτό επειδή η ΑΕΚ θα μάθει τη θέση που θα τερματίσει στον πρώτο γύρο και ίσως και τον κλειδάριθμο που θα πάρει. Αν δηλαδή τερματίσει στην 4η θέση, θα πάρει δεδομένα το Νούμερο 4 και στον προημιτελικό του Final-8 θα παίξει με το 5, που θα είναι, ή ο Άρης, ή μια ομάδα που θα έρθει από το UNICEF Trophy (σ.σ. αν πάρει το Νούμερο 5 στην κλήρωση).

Όλα αυτά, επειδή αν νικήσει η ΑΕΚ στο Περιστέρι θα πάει στο 6-5 και θα πιάσει στην 4η θέση, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Στην τριπλή ισοβαθμία, όλες οι ομάδες έχουν από μία νίκη, άρα μετράει η συνολική διαφορά πόντων στα μεταξύ τους, παιχνίδια. Εκεί λοιπόν, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει +9, ο Άρης ακολουθεί με +5 και ο ΠΑΟΚ με -14. Ενώ όμως η Ένωση θα πάρει την 4η θέση με νίκη στο Περιστέρι, αν δεν τα καταφέρει, θα τερματίσει στην 7η θέση με 5-6 και θα έχει δεδομένα ως αντίπαλο στον προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου, έναν από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αναλόγως με τον κλειδάριθμο που θα πάρει η ομάδα που θα έρθει από το UNICEF Trophy.

Θυμίζουμε πως η Βασίλισσα προέρχεται από τη δύσκολη νίκη κόντρα στο Μαρούσι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ενώ μεσοβδόμαδα γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Basketball Champions League, από τη Λούντβιγκσμπουργκ (83-79).