ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε, όπως αναμενόταν, από την ανακρίτρια ο 18χρονος ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν έξω από το κλειστό του Ρέντη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για την Volleyleague.

Ο 18χρονος που έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού (μετά και από πολλές μαρτυρίες σε βάρος του), αποχώρησε από την εισαγγελία Πειραιά λίγο μετά τις 11:00. Είχε προσέλθει λίγο πριν τις 10:00 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Aπόστολο Λύτρα.

Οπως δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, ο πελάτης του δεν ήταν ο μόνος που πέταξε φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό. «Έπεσαν δυο φωτοβολίδες. Δεν ξέρουμε αν ο αστυνομικός τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας. Είπε ακόμη ότι ο 18χρονος είναι σε σοκ, δεν μπορούσε να μίλησε τα πρώτα πέντε λεπτά.

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία. Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.