ΣΚΕΨΕΙΣ

Ζωντανή στο κόλπο αλλά αναθεώρηση!

Όταν είσαι – 4 από τη κορυφή από τον ΠΑΟ, παίζεις ακόμα τη συνέχεια σου στην Ευρώπη σε έναν όμιλο – φωτιά στα δύο επόμενα παιχνίδια με Μπράιτον και Αγιαξ, δεν χρειάζεται γκρίνια και μιζέρια αλλά αναθεώρηση, διόρθωση λαθών και τον Γενάρη μεταγραφές, γιατί τρία καρπούζια σε μια μασχάλη είναι πολύ δύσκολο (Πρωτάθλημα, Ευρώπη, Κύπελλο).

Στο πρωτάθλημα η ζημιά με τη Κηφισιά έγινε. Η κριτική έγινε και το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο Καραΐσκάκη πήρε τη σκόνη της εσωστρέφειας από την ΑΕΚ και την μετέφερε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και παθητικότητα. Αγωνιστικά η ΑΕΚ έχει δείξει φέτος ότι δεν της βγήκαν οι μεταγραφές. Δυστυχως ο Πισάρο δεν έχει το κάτι παραπάνω από τα χαφ που είχαμε και αν μη τι άλλο ο ίδιος δείχνει ανέτοιμος χωρίς φυσική κατάσταση, νεύρο, ένταση αν και είναι τρεις μήνες εδώ. Ο Αλμέιδα έφερε έναν παίκτη που δεν τον δικαιώνει μέχρις στιγμής. Ο Πόνσε αν και ήρθε ως φορ του εύκολου γκολ και προκάλεσε ενθουσιασμό δεν το χει φέτος και ευχόμαστε να το βρει στη πορεία γιατί και αυτός και ο Γκαρσία είναι η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ στην επίθεση διότι είναι άσφαιροι και οι δύο. Ο Κάλενς ένας απλός αμυντικός δείχνει καλά στοιχεία, ξέρει μπάλα αλλά δεν κάνει τη διαφορά. Η ομάδα δεν πέτυχε στις μεταγραφές και θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση στα χαφ, στο φορ και στην άμυνα και με προϋποθέσεις στη θέση του τερματοφύλακα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στην Ευρώπη το ματς με τη Μαρσέιγ στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν κρίσιμο. Δυστυχως η ΑΕΚ έχασε και αν μη τι άλλο ποδοσφαιρικά και η Μαρσέιγ και η Μπράιτον αξίζουν να πάνε Europa League εκτός εάν εμείς κάνουμε στα επόμενα ματς δύο νίκες. Η ΑΕΚ στο Α ημίχρονο ήταν άνευρη, παθητική και η Μαρσέιγ την έβαλε στα δίχτυα. Στο β ημίχρονο η φάση Γκαρσία ήταν κομβική και η αστοχία του Λιβάι κοστίζει ξανά. Φρονώ ότι οι μαζεμένες αλλαγές δεν βοήθησαν. Η τοποθέτηση Τσούμπερ στα άκρα δεν δίνει λύσεις, ίσως μπερδεύει τα πράγματα και η χρησιμοποιήσιμη Ελίασον που είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης μας έπρεπε να ήταν πιο νωρίς. Το κοουτσάρισμα δεν ήταν καλό. Κάπως μπέρδεψε την ομάδα σε στιγμή που ανέβαινε η απόδοση. Απλώς αν μη τι άλλο στην Ευρώπη με Μαρσέιγ, Μπράιτον, Άγιαξ είσαι επιεικής, δεν κάνεις σκληρή κριτική γιατί είμαστε αουτσάιντερ, αλλά υπάρχει μεγάλη ελπίδα να συνεχίσουμε στην Ευρώπη.

Κακά τα ψέματα ή ΑΕΚ φέτος έως τώρα έχει μια πορεία που ναι μεν την έχει στους στόχους της, αλλά σαν απόδοση, σαν αποτελέσματα οι χαμένοι βαθμοί με Σέρρες, ΟΦΗ και το αναπάντεχο με Κηφισιά μας προβληματίζει. Μας προβληματίζει και η διαχείριση του προπονητικού team στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν από τα κρίσιμα ματς της Ευρώπης αλλά και οι συνεχείς τραυματισμοί και οι μεταγραφές που δεν βγήκαν έως τώρα.

Όμως επειδή είμαστε η ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ, έχει το ίδιο team από πέρυσι έχει ισχυρή διοίκηση και αναμένουμε τον Γενάρη να γίνουν διορθώσεις στο ρόστερ ώστε να διεκδικήσουμε ξανά το νταμπλ!