AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Βόλεϊ Γυναικών:Από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο ΟΑΚΑ με τελικό (έστω και προσωρινά) προορισμό το Ολυμπιακό Χωριό

Τη φετινή σεζόν το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ επέλεξε ως έδρα την αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” στο ΟΑΚΑ. Που να ‘ξερε όμως ότι θα κρινόταν προσωρινά ακατάλληλο με την υπόθεση Καλατράβα και όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Μοιραία λοιπόν και πριν καλά καλά αρχίσει η χρονιά έμεινε… άστεγη με αποτέλεσμα να αρχίσει η αναζήτηση κλειστού που να πληρεί τις προδιαγραφές της ΕΟΠΕ και να καλύπτει όλες τις παραμέτρους που χρειάζονται για να γίνει ένας αγώνας βόλεϊ. Η επιλογή ήταν τελικά η ομάδα να αγωνίζεται έστω και προσωρινά στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού. Και κάπου εδώ μπήκαν τα ερωτήματα; Γιατί εκεί και όχι αλλού;

Ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κλειστό από τα άλλα. Τα βασικά δηλαδή ρωτήσαμε στο AEK24HOURS.

Όπως για παράδειγμα γιατί η ομάδα που αγωνιζόταν τόσα χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια (γνωστό και ως κλειστό ΦΕΑ, πλέον Απόστολος Κόντος) φέτος επέλεξε να αλλάξει στέγη;

Η απάντηση ήταν η εξής: Το συγκεκριμένο κλειστό δεν έχει άδεια πυρασφάλειας βάση του νέου κανονισμού και δεύτερον δεν είναι κατάλληλο με βάση τις προδιαγραφές της ΕΟΠΕ. Όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τα… στραβά μάτια λόγω του ότι είμαστε η ΑΕΚ και αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα με το γήπεδο. Το Απόστολος Κόντος έχει άδεια για να φιλοξενήσει 250 φιλάθλους και η ΕΟΠΕ έχει μίνιμουμ 300.

Έπειτα στο μυαλό μας μπήκε η σκέψη γιατί δεν πάμε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Εκεί όπου διατυμπανίζεται σχεδόν επί καθημερινή βάση πως είναι το σπίτι της ΑΕΚ ή καλύτερα το σπίτι του μπάσκετ. Και εκεί όμως η απάντηση ήταν η παρακάτω: Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει τρύπες για τους στύλους του βόλεϊ. Το παρκέ δεν είναι καλής ποιότητας για να παίζουν οι παίκτριες και όπως μας τονίστηκε άλλα τα άλματα του μπάσκετ και άλλα του βόλεϊ. Επίσης το… κερασάκι στην τούρτα είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες.

Κάπως έτσι καταλήξαμε στο Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού με την εξήγηση πως: είναι πιο κοντά από τα Λιόσια, δεν πληρώνεις Αττική οδό, έχει καινούργιο παρκέ και είναι το πιο ιδανικό αυτή τη στιγμή.