AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Τσεπέλης: Δεν υπάρχει ταβάνι για την ΑΕΚ

Ο βοηθός του Ζοάν Πλάθα, Βαγγέλης Τσεπέλης, μίλησε στο EOK Web Radio για το ξεκίνημα της χρονιάς, την ανάγκη που έχει η ομάδα για στήριξη από τον κόσμο, αλλά και τον τρομερό Καμπενγκέλε.

Αναλυτικά είπε:

Για την αλλαγή προσώπου της ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ: «Είπαμε ότι η εικόνα που έχουμε αμυντικά ήταν πολύ κακή. Διορθώσαμε μερικά πράγματα που έπρεπε να τ’ αλλάξουμε στο παιχνίδι και οι παίκτες το κατάλαβαν. Είναι κάτι που το δουλεύουμε έτσι κι αλλιώς στις προπονήσεις, απλά περιμένουμε να μάς βγει. Ως ένα σημείο το έχουμε καταφέρει. Είναι και η φιλοσοφία του κόουτς όπου θέλει να ξεκινάμε από μια πιεστική άμυνα προς μια γρήγορη επίθεση. Οπότε θέλουμε σιγά-σιγά να τα βάζουμε αυτά τα κομμάτια».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΚ: «Οι αγώνες ήταν συνεχόμενοι, η κούραση ήταν μεγάλη, ωστόσο είχαμε κάνει κατάλληλα την προετοιμασία μας απ’ το καλοκαίρι. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη χρονιά κι ευτυχώς μέχρι στιγμής ανταποκριθήκαμε στους αγώνες».

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του: «Ουσιαστικά δεν υπάρχει “ταβάνι”, κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Αυτό που προσπαθεί να μάς περάσει ο κόουτς είναι ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να βελτιώσουμε τους παίκτες, μαζί με αυτό να βελτιώνεται η ομάδα και σιγά-σιγά να έρχεται το αποτέλεσμα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για το επερχόμενο (02/12) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα: «Ο Προμηθέας αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο σκοράρισμα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με ταλέντο και καλό προπονητή. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που αξίζει ο κόπος να το δούμε. Δουλεύουμε γι’ αυτό το ματς τώρα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Σίγουρα για ‘μας απώτερος σκοπός είναι να μαζέψουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο και να προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Μέχρι στιγμής έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα, όπως και με τον ΠΑΟΚ, όπου στο 1ο ημίχρονο δεν ήταν απόλυτα αυτό που θέλουμε, αλλά στο 2ο μέρος καταφέραμε κι ανταποκριθήκαμε».

Για το αν υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσει κάποιον… εφησυχασμό στην ΑΕΚ το 4-0 που έχει στο BCL: «Είναι ένα κομμάτι που έχουμε ξεκινήσει να το δουλεύουμε. Για ‘μας δεν έχει κανένα νόημα το ρεκόρ που έχουμε ή θα είχαμε. Θέλουμε, έτσι κι αλλιώς, να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να βλέπουμε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σκοπός δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά το πώς καταφέρνουμε αυτήν τη νίκη. Ό,τι κι αν έχει γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια, προσπαθούμε γρήγορα να το ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε το επόμενο».

Για τη συνεργασία του με τον κόουτς Ζοάν Πλάθα: «Κρατάω σίγουρα την εργασιομανία του. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ για να έχει αποτέλεσμα, δουλεύει πάρα πολύ στις λεπτομέρειες, κάτι στο οποίο κάνει τη διαφορά. Προσπαθεί να βελτιώσει τον παίκτη και στη λεπτομέρειά του. Αυτό είναι που τον ξεχωρίζει και που δίνει το κίνητρο στους παίκτες να δουλέψουν περισσότερο για να φτάσουν σε ψηλότερο επίπεδο».

Για τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε: «Ο Καμπενγκέλε είναι ένα παιδί που ζει το παιχνίδι. Πρέπει όμως κι αυτό να το ελέγξουμε, γιατί δε θα είναι πάντα όλα καλά. Είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα, απλά πρέπει να βελτιώσει 2-3 πράγματα ώστε να προχωρήσει ακόμα πιο πάνω. Είναι παιδί που χαίρεται και ζει το παιχνίδι και αυτό φαίνεται. Στον Καμπενγκέλε, ό,τι βλέπουμε είναι αποτέλεσμα δουλειάς, δουλεύει πάρα πολύ μες στο γήπεδο και ακούει τους προπονητές του. Σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά είναι σε πολύ καλό επίπεδο κι αυτός».