AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Το πάλεψε η ΑΕΚ, αλλά…

Την ήττα με 30-26 γνώρισε στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων η ανδρική ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ από την Γκόρνικ Ζάμπρζε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του EHF European League, μένοντας εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση.

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Φάσης των «32» της διοργάνωσης, οι Πρωταθλητές Ελλάδας τα έδωσαν όλα, όμως «πλήρωσαν» την αστοχία στα πέναλτι, καθώς και ορισμένα κενά στην άμυνά τους. Έτσι, πλέον η ΑΕΚ θα παίξει για την ιστορία της στην Ελβετία κόντρα στην Κρίενς και θα στραφεί εξ’ ολοκλήρου στις εγχώριες διοργανώσεις με στόχο φυσικά το νταμπλ.

Χρειάστηκε να περάσουν 6′ για να βρει δίχτυα η ΑΕΚ, με τον Μαντάλινιτς να σκοράρει με πέναλτι (1-2). Οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή άμυνα έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Ντράγκαν Τζούκιτς, ξεφεύγοντας στο σκορ με 3-9. Ο Μαντάλινιτς ήταν η αιχμή του δόρατος για την ΑΕΚ και με 4 συνολικά τέρματα μείωσε σε 5-9. Μαρτίνοβιτς και Ζάμπιτς με ωραία τελειώματα και ο Μάλλιος με δυνατό σουτ έφεραν την ΑΕΚ στο -3 (7-10, 8-11). Οι Πολωνοί συνέχισαν να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως με τον Ζάμπιτς να «εκτελεί» εύστοχα από το πίβοτ, η ΑΕΚ μείωσε σε 12-15 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Κεδέρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 13-18. Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και με σερί 8-2 πήρε κεφάλι στο σκορ με 21-20! Ηλιόπουλος, Μάλλιος, Μαρτίνοβιτς, Ζάμπιτς, Μαντάλινιτς και Κεδέρης σκόραραν βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι και αναγκάζοντας τους φίλους της ΑΕΚ να ξεσηκωθούν. Την ίδια στιγμή ο Μάτσκεβιτς κάτω από τα δοκάρια κατάφερε να βγάλει μεγάλα σουτ και η ΑΕΚ μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα (21-22). Μαρτίνοβιτς και Μαντάλινιτς σκόραραν για το 22-22 και 23-23 αντίστοιχα. Οι Πολωνοί με τρία διαδοχικά τέρματα έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά τους (23-26), 6′ πριν το φινάλε. Μάλλιος και Λιάπης κράτησαν την ΑΕΚ κοντά στο σκορ (24-26, 25-27), αλλά τελικώς η ΑΕΚ υπέκυψε με σκορ 26-30.

ΑΕΚ – Γκόρνικ Ζάμπρζε 26-30