AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Το ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου μέσα από τα στατιστικά του ΕΣΑΚΕ

Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές της Stoiximan Basket League είχαν δημιουργήσει μια τετραπλή ισοβαθμία στο 2-3 και μέρος αυτής ήταν η ΑΕΚ Betsson και ο Κολοσσός H Hotels που θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (13/11, 17:15, ΕΡΤ3) στο πρώτο παιχνίδι της τελευταίας μέρας της 6ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ Betsson μετά τις δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, πήρε δύο από τα τρία επόμενα παιχνίδια της με ισάριθμες εμφατικές μάλιστα νίκες αφού έφτασε στην «100άρα» απέναντι τόσο στον Απόλλωνα Carna όσο και την Καρδίτσα Ιαπωνική. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ένωση» δεν είχε τέτοια επιθετική επίδοση σε κανένα από τα 24 παιχνίδια της στην περσινή Stoiximan Basket League. Η τελευταία σεζόν στην οποία είχε δύο τριψήφιες επιδόσεις σε ματς της κανονικής περιόδου, ήταν το 2020-21 όταν νίκησε με 100-97 τον Ηρακλή και 102-89 τον ΠΑΟΚ mateco.

Ο Κολοσσός H Hotels έχοντας κάνει δύο ήττες στην έδρα του (από τον Ολυμπιακό και του Άρη Midea), έφτασε ήδη στον αριθμό που μέτρησε συνολικά σε ολόκληρη την κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος. Με τη νίκη του στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Carna και εκείνη της πρεμιέρας επί του Περιστερίου bwin βρίσκεται στο 2-3.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΕΚ Betsson και Κολοσσός H Hotels θα τεθούν αντιμέτωποι για 29η φορά, με την «Ένωση» να έχει το προβάδισμα χάρη στην κυριαρχία της στα ματς της Αθήνας.

Η ομάδα της Ρόδου έσπασε με τη νίκη της περιόδου 2021-22 ένα σερί επτά εντός έδρας νικών της ΑΕΚ Betsson σε ένα ματς που μάλιστα είχε γίνει στην ίδια καμπή του Πρωταθλήματος, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Είχε επικρατήσει με 85-82 (Μπράιαν Ανγκόλα 28π, 6/9β, 5/9δ, 4/7τρ, Ίαν Χάμερ 16π, 4ρ, 3κοψ. – Στέφαν Ποτ 16π, 4/4β, 3/4δ, 2/4τρ, 5ρ, 4ασ, Κένι Ουίλιαμς και Στεφάν Μομίροφ 14).

Ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες στην περασμένη σεζόν, όταν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής επικράτησε του Κολοσσού H Hotels με 95-89 (Κένι Ουίλιαμς 21π, 9/9δ, Κωστής Γόντικας 17π, 7/9δ. – Τι Τζέι Σταρκς 20π, 6/9δ, Δημήτρης Κατσίβελης 11π, 4ρ, 6ασ, 3κλ, 9κ.φ).

Οι αριθμοί των αγώνων των δύο ομάδων…

ΑΕΚ BETSSON

MILESTONE

* Ο Μάνος Χατζηδάκης μπορεί να φτάσει σε διπλό milestone μέσα από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του. Με τέσσερις πόντους θα φτάσει τους 200 και με ένα ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 100 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Η ΑΕΚ εκτέλεσε με ποσοστό μεγαλύτερο του 40% στα τρίποντα και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της. Απέναντι σε Λαύριο Megabolt, Απόλλωνα Carna και Καρδίτσα Ιαπωνική είχε συνολικά 33/72 σουτ από την περίμετρο (45,83%).

* Ο Δημήτρης Φλιώνης χρειάζεται τρία κλεψίματα για να γίνει ο 28ος στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που θα φτάσει τα 50.

* Ο Τζάστιν Τίλμαν είχε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του Πρωταθλήματος, από τρία επιθετικά ριμπάουντ ωστόσο το ρεκόρ της ΑΕΚ Betsson έχει ο Γιάννης Κουζέλογλου που μάζεψε τέσσερα στο ματς με τον Άρη Midea.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της στα οποία νίκησε τον Απόλλωνα Carna και την Καρδίτσα Ιαπωνική, η ΑΕΚ Betsson σημείωσε «100άρα» με 100 και 103 πόντους αντίστοιχα, εκτελώντας με ποσοστό μεγαλύτερο του 65% στα δίποντα. Είχε 66,66% κόντρα στη θεσσαλική και 65,11% απέναντι στην αχαϊκή ομάδα.

– Η «Ένωση» εξακολουθεί να σουτάρει με ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό στις βολές, έχοντας 67,22%. Ήταν μία από τις τέσσερις ομάδες των πρώτων πέντε αγωνιστικών που είχε ποσοστό μικρότερο του 70%.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Ο Κωστής Γόντικας χρειάζεται πέντε εύστοχες βολές για να φτάσει τις 100. Παράλληλα ο διεθνής σέντερ απέχει 16 πόντους από τους 400.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Λόντον Περάντες είχε με διαφορά τον καλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών των πρώτων πέντε αγωνιστικών. Μέτρησε 34 ασίστ και μόνο έξι λάθη (4,4).

* Μετά την 5η αγωνιστική, ο Λούκα Μπραΐκοβιτς ήταν 3ος σκόρερ (81), 1ος ριμπάουντερ μαζί με τον Κρις Κόφεϊ (41), 3ος μπλοκέρ μαζί με τον Αντώνη Καραγιαννίδη (5) και 2ος στο ranking μαζί με τον Χάιμε Ετσενίκε (105).

* Ο Ιωσήφ Κολοβέρος είχε 10+ πόντους στα τρία τελευταία παιχνίδια του Stoiximan Basket League. Στην περσινή σεζόν είχε δύο τέτοιες επιδόσεις που δεν ήταν συνεχόμενες.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Ρόδου ήταν 2η στα επιθετικά ριμπάουντ μετά την 5η αγωνιστική, ανανεώνοντας κατά μέσο όρο 11,6 επιθέσεις της.

– Ο Κολοσσός H Hotels εκτέλεσε στα δίποντα με ποσοστό μικρότερο του 47% στα τρία από τα πέντε παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα. Μικρότερο όλων εκείνο που είχε στην προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Άρη Midea (41,46%).