AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ψυχάρες… νίκησαν με ανατροπή!

Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ που επικράτησε του Άρη με 3-2 σετ για την 5η αγωνιστική της Volley League Γυναικών.

Η «Ένωση» με ψυχή κατάφερε να «γυρίσει» το ματς από 0-2, ανεβάζοντας ρυθμό από το τρίτο σετ και μετά. Σημαντική η παρουσία του κόσμου που γέμισε το ΕΟΚ Ολυμπιακού Χωριού και δεν σταμάτησε να στηρίζει τα κορίτσια του Γιουνούς Οτσάλ μέχρι το τέλος.

Μουδιασμένο ξεκίνημα απο την ΑΕΚ στο πρώτο σετ, που βρέθηκε πίσω στο σκόρ με 7-10. Με ένα σερι 5-0 πέρασε μπροστά (12-10), όμως τα αρκετά λάθη σε υποδοχή και μπλοκ δεν την άφησαν να διατηρήσει το προβάδισμα, με την φιλοξενούμενη ομάδα να βρίσκεται μπροστά με 15-16. Η«Ένωση» προσπάθησε να βρεί ρυθμό, όμως δεν τα κατάφερε και έχασε το σετ με 21-25.

Στο δεύτερο σετ οι αθλήτριες του Γιουνούς Οτσάλ αν και βρέθηκαν απο νωρίς πίσω στο σκορ με 0-3, με ένα σερί 4-0 πέρασαν μπροστά βρίσκοντας λύσεις στην άμυνα. Η ΑΕΚ  έδειχνε να έχει τον έλεγχο του σετ  παίρνοντας προβάδισμα μέχρι το 23-20. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενες έκαναν την αντεπίθεση τους και κατέκτησαν το δεύτερο σετ με 25-27.

Αποφασισμένη για την αντεπίθεση μπήκε η ΑΕΚ  στο τρίτο σετ, κρατόντας τα ηνεία καθ’όλη τη διάρκεια και δεν άφησε τον Άρη να προσπεράσει μετά το 9-10. Με δύο σερί μπλόκ, απο την Μπλάνκο και την  Νικόλοβα η διαφορά έφτασε στο +7, με την «Ένωση» να παίρνει το σετ με 25-15.

Με φόρα απο το προηγούμενο σετ ξεκίνησε η ΑΕΚ το τέταρτο, παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα στο σκορ με 4-0. Οι «κιτρινόμαυρες» με πολύ καλές την Νικόλοβα και την Πάσκοβα επιθετικά, κράτησαν το προβάδισμα (17-13) και στο τέλος πήραν το σετ με (25-18) στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρεικ η «Ένωση»  συνέχισε να ανεβάζει την επίδοση της και να παίρνει γρήγορο προβάδισμα με (4-2). Η Πάσκοβα με τρείς διαδοχικους  πόντους αύξησε την διαφορά στο +4 κάνοντας την συνέχεια πιο εύκολη. Την νίκη σφράγισε η Στράντζαλη με μπλόκ, διαμορφώντας έτσι το τελικό 15-7.