AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πλάθα: Κάποιες στιγμές πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα, αύριο θα δούμε που θα είναι οι μπαταρίες μας

Ο Ζοάν Πλάθα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του, στάθηκε στα σημεία που κρίθηκε το ματς με τον Παναθηναϊκό και από αύριο θα δει που θα είναι οι μπαταρίες των παικτών του ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ, τόνισε αρχικά: «Πάντα συμβαίνει αυτό όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στον πόντο. Και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη. Αυτό που δείχνει ο αγώνας είναι πως είμαστε ανταγωνιστικοί και προσπαθήσαμε να παλέψουμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και βελτιωνόμαστε. Βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό. Φυσικά οι λεπτομέρειες κρίνουν έναν αγώνα. Πρέπει να εστιάζουμε σε εμάς και όχι σε κάτι άλλο όπως αποφάσεις διαιτητών. Δεν θα πρέπει να αφήνουμε τη διαφορά να μεγαλώνει. Πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς στο παρκέ και να είμαστε πιο έξυπνοι. Είχαμε πολλές ασίστ και λίγα λάθη. Δεν είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα. Κάποιες στιγμές πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα και να έχουμε τις συνθήκες για να παίρνουμε και εμείς βολές. Και αυτό δεν είναι μομφή για τον Παναθηναϊκό».

Σχετικά με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, υπογράμμισε: «Προσπαθούμε να μένουμε σταθερά στην εικόνα του δευτέρου μέρους αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι νέα η ομάδα και πρέπει να ανταποκρίνεσαι κάθε φορά σε ότι φτιάχνεις. Πρέπει να πάμε στα όριά μας. Οι παίκτες πρέπει να πάνε για ύπνο και να ακολουθούν το πλάνο. Ακόμα κι αν χάσεις το παιχνίδι τότε θα πρέπει να σκέφτεσαι το παιχνίδι και το πλάνο. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά».

Όσον αφορά στην τελευταία φάση και το τρίποντο του Ραντλ που δεν βρήκε στόχο, πρόσθεσε: «Πάντα θέλουμε να έχουμε plan b. Μιλάμε για 2 καταστάσεις, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Η πρώτη επιλογή είναι να πάμε στις βολές. Τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήρθαν σε διαφορετική συγκυρία χρονικά. Έχουν διαφορετικό χτίσιμο οι δύο ομάδες. Πρέπει να προετοιμάζουμε τα πάντα σαν ομάδα. Οι παίκτες μας ξέρουμε ότι έχουν παιχνίδι σε 48 ώρες αλλά είναι ένας άνθρωπος που θέλει να δίνουν τα πάντα οι παίκτες του. Θα δούμε αύριο που θα είναι οι μπαταρίες μας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η εικόνα του αγώνα ήταν και αποτέλεσμα της κούρασης του Παναθηναϊκού, από την διαβολοβδομάδα: «Ο κόουτς Αταμάν πρέπει να το απαντήσει αυτό. Δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν θα χρησιμοποιήσει δικαιολογία και ο Αταμάν για αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες υψηλού επιπέδου και γεμάτο ρόστερ. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα κούρασης».