AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόκληση – πρόκριση της Ευρώπης περνά από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Μια μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ είναι η αποψινή! Η Ένωση υποδέχεται στην Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League (19:45, CosmoteSport3), σε ένα παιχνίδι που θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να εξασφαλίσει ή να είναι πολύ κοντά στην παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τη νέα χρονιά, είτε στη διοργάνωση που συμμετέχει, είτε στο Europa Conference League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς και στο +2 από τον τελευταίο, Άγιαξ, ενώ μπροστά τους με επτά πόντους είναι η Μπράιτον και στην κορυφή με οχτώ βαθμούς η Μαρσέιγ. Αυτό σημαίνει πως με δεύτερη νίκη κόντρα στους Άγγλους και με ισοπαλία ή ήττα του Αίαντα απέναντι στους Γάλλους η ΑΕΚ θα έχει κατακτήσει σίγουρα την τρίτη θέση και στην τελευταία αγωνιστική θα παλέψει για την πρώτη δυάδα. Σε αντίθετη περίπτωση με ισοπαλία ή ήττα από τους Άγγλους το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν «χάνεται», καθώς η τρίτη θέση θα παιχτεί στην τελευταία αγωνιστική με τον Άγιαξ.

Στο πρώτο ματς στο Άμεξ, η ΑΕΚ… τρέλανε όλη την Ευρώπη με τη νίκη της με 3-2. Προηγήθηκε με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και παρά τις δυο φορές που η Μπράιτον ισοφάρισε το ματς με εκτελέσεις πέναλτι, η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε τη σπουδαία νίκη με λυτρωτή τον Εζεκιέλ Πόνσε στο φινάλε.

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΙΣΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Χθες η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον Ματίας Αλμέιδα όμως να μην ανακοινώνει αποστολή για τον ματς. Με τα τελευταία δεδομένα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γενς Γιόνσον και Λιβάι Γκαρσία, ενώ τις τελευταίες ημέρες ο Σέρχιο Αραούχο μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, υπολογίζεται κανονικά και το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν επιλεχθεί στο βασικό σχήμα.

Παράλληλα, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς επιστρέφει από την ποινή που είχε από το ματς με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία, ενώ εκτός είναι οι Κάλενς, Φαν Βέερτ, Πήλιος, Ραντόνια, Ζίνι, Χρυσόπουλος, Γεμπόα, Λαμαράνα, Πάολο Φερνάντες που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα.

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Όσον αφορά την Μπράιτον, ήρθε στην Αθήνα με πολλά προβλήματα. Για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι θα απουσιάσουν οι Ενσίσο, Εστουπινιάν, Μαρτς, Γουέλμπεκ, Γουέμπστερ, Φατί, Λάμπτεϊ και Φαν Χέκε, με τον Ιταλό, όμως, να έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και δεδομένα θα παρατάξει μια ενδεκάδα που μπορεί να πληγώσει σε οποιοδήποτε σημείο του ματς ενδεχόμενη αδυναμία της ΑΕΚ στην ανασταλτική της λειτουργία.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

Από πλευράς ΑΕΚ μια πιθανή 11άδα για το αποψινό ματς μπορεί να είναι η εξής: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πόνσε.

Για την Μπράιτον μια πιθανή 11άδα μπορεί να είναι η εξής: Στιλ, Φέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ, Γκρος, Νταχούντ, Γκίλμουρ, Μιτόμα, Αντίνγκρα, Πέδρο, Φέργκιουσον.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Μπεκίμ Τσογκάι (Ελβετία), Γιόνας Έρνι (Ελβετία)
4ος: Γιοχάνες φον Μάνταχ (Ελβετία)