AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Είμαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος, πάντα προσπαθώ να ενωθώ με τα μέρη που βρίσκομαι

Σωστή χαρακτήρισε την επιλογή του να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος μίλησε στο μεξικανικό δίκτυο TUDN. Ο Αργεντινός τεχνικός επισήμανε ότι παραμένει πιστός στη φιλοσοφία του για ένα ενωμένο γκρουπ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ορμπελίν Πινέδα, τονίζοντας ότι είναι σπουδαίος παίκτης που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία του στην ΑΕΚ: «Ήταν μια καλή επιλογή. Ήρθα εδώ και καταφέραμε να κατακτήσουμε το νταμπλ για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι πολύ δυνατό. Είμαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος».

Για το πώς βίωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Έπαιξα ποδόσφαιρο, αποσύρθηκα, υπέφερα, είχα κατάθλιψη, επέστρεψα κι έγινα προπονητής. Πέρασα από όλα τα στάδια που περνά ένας ποδοσφαιριστής. Μπορώ να σας μεταφέρω όλα όσα έζησα με πολλούς συμπαίκτες μου, που πέρασαν ακριβώς τα ίδια».

Για το μυστικό μιας επιτυχημένης ομάδας: «Για να λειτουργήσει μια ομάδα, ο άνθρωπος που κουρεύει το χορτάρι πρέπει να είναι χαρούμενος και νιώθει τον σεβασμό, όπως ο σεκιουριτάς, οι γραμματείες, ο οδηγός. Πάντα προσπαθώ να ενωθώ με τα μέρη που βρίσκομαι».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Αλμέιδα στον Ορμπελίν Πινέδα: «Μιλάμε για ταπεινότητα, χαρά, ενότητα, ομάδα. Τι έχει ο Πινέδα; Όλα τα παραπάνω. Ο Πινέδα μπαίνει να παίξει το ίδιο παιχνίδι στο καλύτερο στάδιο του κόσμου και τον είδα να παίζει στο Μεξικό με τον ίδιο τρόπο. Η δυνατότητα να προσαρμόζεται είναι ενδεικτικό της ταπεινότητάς του. Δεν ξεχνά από που προέρχεται και είναι σπουδαίος παίκτης. Με λίγη διεθνή προβολή από τον Τύπο, κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι Μεξικανός».