AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πλάθα: Ήμασταν πολύ ενεργητικοί και δυνατοί αμυντικά (video)

Ο Ζοάν Πλάθα ήταν ικανοποιημένος από τους παίκτες του, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν ενόψει της συνέχειας.

Ο Ισπανός κόουτς της Βασίλισσας σχολίασε αρχικά τα εξής στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας:

«Σε άλλες περιπτώσεις θεωρώ πως η νίκη, σου φέρνει χαμόγελα. Απόψε δεν θα το έλεγα όμως. Παρόλο που κερδίσαμε, βάζοντας 100 πόντους, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και έπρεπε να τα αποφύγουμε. Κάνουμε όμως ακόμα πολλά ανόητα λάθη. Δεν είναι όμως εύκολο το να παίζεις δύο καλά ματς σε υψηλό ρυθμό μέσα σε 72 ώρες. Ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη, τα οποία κόντρα σε κάποιον άλλον αντίπαλο, θα μας κόστιζαν ακόμα και το ροζ φύλλο αγώνα. Σε γενικές γραμμές, κάναμε αυτά που τους έχω ζητήσει. Τρέξαμε το γήπεδο επιθετικά. Πλ. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι. Τα πόδια μας, εξακολουθούν να πατάνε στη γη. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι το ματς με τον Άρη την άλλη εβδομάδα. Υπάρχει και το ακόμα πιο δύσκολο ταξίδι στην Ιταλία πρώτα, για το παιχνίδι με τη Σάσαρι. Ωστόσο είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».
Advertisement

Σε ερώτηση για τον Μπεν ΜάκΛεμορ και την εμφάνιση που έκανε ο Αμερικανός σταρ, ο Πλάθα εξήγησε: «Μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες, ακόμα και ο ίδιος δεν ήξερε τι συνέβαινε με την περίπτωσή του. Γιατί έκανε καλές προπονησεις. Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Απλώς δεν μπορούσε να πετύχει τα σουτ του. Ίσως ένιωσε πίεση για αυτό. Αν ήταν τεμπέλης και δεν δούλευε καλά, θα μίλαγα με τη διοίκηση για να βρούμε άλλη λύση. Αλλά δουλεύει πολύ καλά. Χρειαζόταν περισσότερο χρόνο και πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Ειδικά όταν καταλάβει ότι στην άμυνα δεν είναι σπεσιαλίστας. Σε ομάδες όπως η Ρεάλ και η Ζαλγκίρις πάντα είχαμε έναν παίκτη που θα μπορούσε να σκοράρει 40 πόντους σε ένα βράδυ. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να δουλεύουμε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μπορεί να βελτιωθεί πολύ στην άμυνα. Αλλά δουλεύει και άξιζε την εμφάνιση που έκανε απόψε».