ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι Μαρσεγέζοι μας έδειξαν το δρόμο, πρέπει να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα

Όσοι ταξίδεψαν στη Γαλλία θεωρούνται από τους τυχερούς… Αυτό που έζησαν θα το λένε για χρόνια στα παιδιά τους, στα παιδιά των παιδιών τους, στα εγγόνια τους και ούτω καθεξής.

Το βράδυ της Πέμπτης στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας γράφτηκε κάτι ξεχωριστό. Κάτι πολύ όμορφο. Κάτι αγνό, γνήσιο, κάτι… Original. Αδέλφια αγκαλιασμένα σε ένα μαγικό τριήμερο στους δρόμους της Γαλλίας. Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν είχε απλά υποχρέωση να ταξιδέψει στη Μασσαλία. Έδειξε τη λαχτάρα του να κάνει αυτό το ταξίδι με τόση ανυπομονησία, με τόση χαρά να βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Συναντήθηκαν αδέλφια με κοινά βιώματα, αισθήματα και φυσικά αλληλοεκτίμηση εκατέρωθεν.

Ήταν ένα μαγικό τριήμερο με τραγούδια, γέλια, πειράγματα, χορούς, άφθονο αλκοόλ, άφθονο φαγητό με μπόλικες ιστορίες από το παρελθόν. Οι φίλοι της ΑΕΚ συνδύασαν ποδόσφαιρο και αξιοθέατα. Αυτό είναι το νόημα όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά ολόκληρου του αθλητισμού.

Ωστόσο μέσα από τα καλά βγήκαν και κάποια πράγματα που θα πρέπει να μας κάνουν καλύτερους ως οπαδούς. Ή για να το πω πιο σωστά να μας ξεκολλήσουν από τη στασιμότητα που έχουμε έρθει. Πείτε το λαχτάρα της πρώτης περσινής χρονιάς – επιστροφής μας στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου όλα ήταν μαγικά, κι ας μας πείραζαν τα καπνογόνα, αλλά φέτος δεν υπάρχει αυτό το καμίνι της “Αγιά Σοφιάς”. Δεν ξέρω τι φταίει… Απλά εμείς που κάποτε ήμασταν πρωτοπόροι θα πρέπει να τραβήξουμε τον ίδιο δρόμο που μας έδειξαν οι Μαρσεγέζοι. Ναι μας έβαλαν τα γυαλιά κι έδειξαν σε όλο τον κόσμο πως αν υπάρχει οργάνωση και συνεννόηση με όλους τους οργανωμένους και όλα τα κλαμπ, όλα γίνονται!

Και πιστέψτε με, δεν χρειάζονται μόνο καπνογόνα ή λέιζερ για να δείξουμε πως είμαστε οπαδοί. Μια δυναμική ατμόσφαιρα δημιουργείται με χαρτάκια, σημαίες, ένα εντυπωσιακό κορεό και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους μας. Χωρίς κίνδυνο για το σπίτι μας, μα πάνω απ’ όλα χωρίς κίνδυνο για το διπλανό μας. Με ατελείωτο τραγούδι, με ατελείωτη φωνή να… σπάνε τα λαρύγγια. Ας κάνουμε την αρχή από το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ. Μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους…