AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοσμάς: Κακό δεν είναι το τροχόσπιτο, αλλά το νταραβέρι

Ο Γιώργος Κοσμάς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και την ψήφο εμπιστοσύνης της ΑΕΚ στο πρόσωπο του Φρόιντφελντ ως αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι εξόχως υποκριτικό όλο αυτό (σ.σ.: τα όσα έλεγαν ΠΑΟ, ΟΣΦΠ περί ελλιπούς προσωπικότητας του Σουηδού στη συνέντευξη που του είχαν πάρει όταν «κόπηκε» και υπερψηφίστηκε ο Κλάτενμπεργκ) όταν έχουμε βιώσει την λαίλαπα Κλάτενμπεργκ. Επιλέξαμε τότε ομόφωνα τον Κλάτενμπεργκ και κάναμε τεράστιο λάθος. Γιατί εκείνος κατέληξε να κάνει νταραβέρια και να μιλάει με τις ομάδες. Αποδείχτηκε καταστροφικός. Χίλιες φορές ο οποιοσδήποτε άλλος! Η ΑΕΚ έκανε λάθος τότε, το συνειδητοποίησε και δεν θα επαναλάβει παρόμοια λάθη. Τον Σουηδό ποιος τον είχε προτείνει; Η UEFA. Και τώρα μας είπε ο κ.Μπαλτάκος ότι έχει την αποδοχή της, όταν έθεσε το θέμα υπόψη της στις τελευταίες επαφές που είχε δια ζώσης στην Κύπρο».

Είπε ο κ. Μαρινάκης ότι ο Σουηδός είναι άνεργος. Δηλαδή αν έστελνε κάποιο επιπλέον όνομα η UEFA, αυτός δεν θα ήταν άνεργος Οκτώβρη μήνα; Είναι υποκριτικό όλο αυτό που κάνετε. Είπε ο κ. Μπουτσικάρης ότι την προηγούμενη φορά κόπηκε από τις τέσσερις ομάδες ο Σουηδός και προτιμήθηκε ο Κλάτενμπεργκ και ο μοναδικός λόγος που ανέφερε ήταν ότι δεν έπεισε η προσωπικότητά του ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είπε ότι είναι αναξιόπιστος ή ύποπτος για διαφθορά. Κάθε άλλο. Παραδέχτηκε την εντιμότητά του και είπε ότι δεν αμφισβητεί την πορεία του και το ήθος του. Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα; Είπε ο κ. Μπουτσικάρης ότι είχε αναφέρει τότε ο Σουηδός πως θα ερχόταν στην Ελλάδα με την οικογένειά του και το τροχόσπιτό του και αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του. Και πού είναι το κακό; Κακό δεν είναι το τροχόσπιτο. Κακό είναι το νταραβέρι. Χίλιες φορές το τροχόσπιτο από τον Κλάτενμπεργκ που μιλούσε δεξιά και αριστερά και τίναξε το ποδόσφαιρο στον αέρα».

Έκανα μία πρώτη έρευνα στο Ιντερνετ να δω αν έχει κατηγορηθεί ο Σουηδός για κάτι, αν έχει κάποιο σκοτεινό σημείο στην καριέρα του. Δεν βρήκα τίποτα. Εσείς έχετε βρει κάτι ύποπτο; Όχι. Τότε γιατί δεν θέλετε να προχωρήσουμε όλοι μαζί; Να ομονοήσουμε, να δώσετε και εσείς, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ψήφο εμπιστοσύνης και να βγούμε από εδώ όλοι ενωμένοι. Και βέβαια να τον κρίνετε σε όσο χρόνο εσείς θέλετε. Σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα, όποτε θέλετε. Όχι όμως να τον κρίνετε πριν τον δείτε και χωρίς να τον ξέρουμε. Ούτως ή άλλως και για τον Κλάτενμπεργκ είχε αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο Ολυμπιακός δύο εβδομάδες αφότου τον είχε φηφίσει. Μέχρι βέβαια να τα βρει μαζί του και να τον αγκαλιάσει ξανά…».

Λέει ο κ. Μπουτσικάρης ότι είναι κόντρα στην ολιστική μελέτη και στους κανονισμούς αυτή η διαδικασία και ότι θα έπρεπε να έχει αποφασίσει η ΕΕΠ πώς θα γίνει αυτή η αναζήτηση. Δεν υποχρεώνει για κάτι τέτοιο η ολιστική μελέτη. Να μας διαβάσει παρακαλώ το καταστατικό στο εν λόγω σημείο περί εκλογής αρχιδιαιτητή ο κ. Φιλιππούσης για να διαπιστωθεί αν είναι έτσι τα πράγματα και για το ποιος φέρνει προτάσεις για αρχιδιαιτητή (σ.σ.: σε εκείνο το σημείο ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ διάβασε το καταστατικό και έγινε σαφές ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ εισηγείται σχετικώς και προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου). Η ΑΕΚ θέλει έναν αρχιδιαιτητή που δεν θα μιλάει με ομάδες, θα είναι έντιμος και καθαρός. Ο Σουηδός έχει αυτά τα στοιχεία και μας καλύπτει το βιογραφικό του. Ηταν δέκα χρόνια αρχιδιαιτητής στη Σουηδία. Τι έχουν να του προσάψουν; Από την ΟΥΕΦΑ είχε προκύψει η υποψηφιότητά του και στο παρελθόν. Τότε δυστυχώς κάναμε λάθος και προτιμήσαμε τον Κλάτενμπεργκ με τα γνωστά άθλια αποτελέσματα. Ας αποκαταστήσουμε και εκείνο το σφάλμα. Η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να μην ψηφίσει την πρόταση για τον κ. Φρόιντφελντ».