AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόκριση μας χτυπά την πόρτα απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Παιχνίδι ευρωπαϊκών ομίλων στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από δύο δεκαετίες, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Άγιαξ (19:45, Cosmote Sport 3) στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες!

Μετά το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον που “ξέρανε” όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, η ΑΕΚ καλείται να κάνει το “2 στα 2” απέναντι σε μια πιο έμπειρη ομάδα και να χτυπήσει την πόρτα της πρόκρισης για την επόμενη φάση αλλά και ταυτόχρονα να… κλειδώσει το Conference League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα ψάξει αντίδραση μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΟΦΗ και με την παρουσία του κόσμου της θέλει να ζήσει μεγάλες στιγμές απόψε στην “Αγιά Σοφιά”.

Στα ευχάριστα για τον προπονητή της ΑΕΚ είναι το γεγονός πως μετρά αρκετές επιστροφές. Βίντα, Άμραμπατ, Γιόνσον, Σιντιμπέ, Χατζισαφί και Μάνταλος θα βρίσκονται ξανά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, με τον Λιβάι Γκαρσία να μένει εκτός, λόγω της νέας θλάσης που υπέστη, κάτι που θα τον θέτει νοκ-άουτ και για το επόμενο ματς, και πάλι στην έδρας κόντρα στον Παναιτωλικό.

Θυμίζουμε ότι οι Αλεξάντερ Κάλενς, Ζίνι και Τομ Φαν Βέερτ δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντι, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα δεν είναι ξεκάθαρα, όμως πάνω κάτω μπορούμε να φανταστούμε την αρχική 11άδα απέναντι στους Ολλανδούς. Ο Στάνκοβιτς θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια. Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί θα είναι η τετράδα της άμυνας, με τους Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πιο μπροστά τον Αραούχο και στην κορυφή της επίθεση τον Πόνσε.

Ο ΑΓΙΑΞ

Από την πλευρά του ο Άγιαξ ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και μη, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί στην ολλανδική ομάδα τον τελευταίο καιρό. Και αυτό γιατί μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τους οπαδούς να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», διακόπτοντας το ματς με τη Φέγενορντ, μην μπορώντας να πιστέψουν πως η ομάδα τους ήταν πίσω στο σκορ με 3-0. Το παιχνίδι συνεχίστηκε λίγα ημέρες αργότερα, όπου η ήττα ήταν πιο βαριά, με τοn σύλλογο του Ρότερνταμ να επικρατεί εντέλει 4-0. Μάλιστα, δεν ολοκληρώθηκε ούτε ο τελευταίος αγώνας του «Αίαντος», λόγω του σοβαρού τραυματισμού του τερματοφύλακα της Βααλβάικ στα τελευταία λεπτά, μετά από σύγκρουση με τον Μπρόμπεϊ. Πάντως, ο Άγιαξ είναι μπροστά στο σκορ με 2-3.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ

Η ομάδα του Mόρις Στέιν, πέταξε από το Άμστερνταμ με 23 ποδοσφαιριστές ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην “Αγιά Σοφιά”.O μοναδικός απών από την αποστολή είναι ο Σιλβάνο Βος, ο οποίος στην αναμέτρηση της πρώτης αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ, αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες. Έτσι ο τεχνικός του Άγιαξ έχει μαζί του τους Γκόρτερ, Πάσφεϊρ, Ραμάι, Γκάει, Χάτο, Μέντιτς, Σόσα, Άβιλα, Σούταλο, Τέιλορ, Φαν Ντεν Μπόμεν, Ταχίροβιτς, Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ, Άκπομ, Φορμπς, Μικαουτάτζε, Μπεργκχούις, Ντόνγκεν, Χλίνσον και Γκοντς.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ

Ο Μόρις Στέιν μπορεί να μην έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του όμως φαίνεται να προτιμά διάταξη με 4-3-3 και τους παρακάτω παίκτες: Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα, Μπεργκχάους, Φαν Ντεν Μπόμεν, Τέιλορ, Μπόρζες, Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ.

Διαιτητής του αποψινού αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια ορίστηκε ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ.