AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Η δική μου ομάδα παίζει καλύτερα απ’ ότι έπαιζα εγώ (video)

Στη συνέντευξη Τύπουπριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ ο Ματίας Αλμέιδα αποκάλυψε πως η δική του ομάδα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ όταν ήταν εκείνος ποδοσφαιριστής. Παράλληλα ο τεχνικός του Δικεφάλου υποστήριξε πως θα απολαύσει το αυριανό ματς, ενώ αναφέρθηκε και στους 4.000 Ενωσίτες που θα βρεθούν στο Βελοντρόμ.

Αναλυτικά είπε:

Για τις δυσκολίες του αγώνα με την Μαρσέιγ;

Η δική μας νοοτροπία είναι να διατηρούμε την ίδια βάση. Γνωρίζουμε ότι είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ, γνωρίζουμε ότι κάθε παιχνίδι που παίζουμε θα πρέπει να πάμε σε τέλειο βαθμό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με πολύ μεγάλους παίκτες, έναν αντίπαλο με ιστορία, έναν αντίπαλο που έχει πάρα πολύ κόσμο που τον στηρίζει με έναν προπονητή που μεταδίδει πάθος στην ομάδα και από την άφιξη του έχει αλλάξει η Μαρσέιγ. Και επίσης ίσως είναι κάποιοι παίκτες που λείπουν αλλά εγώ είμαι ήρεμος με αυτούς που έχω στη διάθεση μου και ξέρω ότι θα τα πάνε πολύ καλά.

Για τον Γκατούζο που, είπε ότι σας έχει αντιμετωπίσει σαν παίκτη, ότι ήσασταν πολεμιστής και ότι το μεταφέρεται αυτό το στοιχείο και στην ομάδα σας;

Τον καιρό εκείνο που παίζαμε σκεφτόμασταν με διαφορετικό τρόπο, επίσης ο κ. Γκατούζο ήταν ένας πολεμιστής, ήταν μια εποχή στην Ιταλία που οι ομάδες είχαν μοιράσει ρόλους, στις ομάδες υπήρχαν παίκτες με χαρακτηριστικά που ήταν γρήγοροι που τρέχανε, υπήρχαν χαρακτηριστικά παικτών όπως τα δικά μας που δίνανε μάχη μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι οι ομάδες του Γκατούζο παίζουν με έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που έπαιζε ο ίδιος και η δική μου ομάδα παίζει πολύ καλύτερα απ’ ότι έπαιζα εγώ!

Για τον κόσμο της ΑΕΚ που θα έρθει και το sold out από τους Γάλλους:

Πιστεύω ότι όχι με τόσο μεγάλη χωρητικότητα αλλά θεωρώ ότι με το πάθος που έχει ο κόσμος μας μέσα σε έναν γήπεδο κάθε ένας ακούγεται σαν να είναι ο τριπλάσιος αριθμός! Σέβομαι τον κόσμο της Μαρσέιγ έχω πολλές αναμνήσεις και καλές και όχι τόσο καλές όταν έπαιζα, όταν ήμουν ποδοσφαιριστής αλλά επίσης γνωρίζω ότι αύριο θα είναι μια γιορτή. Είναι δυο ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, δύο ομάδες που χαρακτηρίζονται για το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, δυο ομάδες που οι παίκτες νιώθουν ότι ανήκουν στα κλαμπ που εκπροσωπούν. Σε προσωπικό επίπεδο το απολαμβάνω που βρίσκομαι εδώ, αύριο θα το διασκεδάσω ακόμα περισσότερο γιατί τη λέξη πίεση στο ποδόσφαιρο πρέπει να τη χρησιμοποιούμαι λιγότερο. Στον κόσμο υπάρχουν πόλεμοι, εμείς πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Όποτε να γίνει ένα καταπληκτικό ματς, οι παίκτες μου να αισθάνονται ελεύθεροι και να μπορέσουν να το απολαύσουν.

Για τις απουσίες του Αραούχο και του Γκαρσία:

Δεν με ανησυχεί τίποτα. Έχω πολύ εμπιστοσύνη σ’ όλους, που κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Και αν είναι κάτι που μάχομαι για να τους πείσω, είναι πως είναι όλοι ίσοι. Οπότε αύριο θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι σαν ομάδα και όποιος κληθεί να παίξει, θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως κάνει πάντα. Και δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να παραπονιέμαι για κάτι. Έντεκα εναντίον έντεκα. Και όποιος ξυπνήσει καλύτερα, θα κερδίσει.

Τι πρέπει να αλλάξει και τι πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από το ματς με την Μπράιτον για να φύγει με το ίδιο αποτέλεσμα

Οι τρεις ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό διαφοροποιεί τον τρόπο που θα πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις στον αγωνιστικό. Έχει αρκετό καιρό που προσπαθώ να μελετήσω και να αναλύσω τον αντίπαλο. Και κάθε φορά που βλέπω έναν αντίπαλο, λέω πόσο καλά παίζουν. Βλέπω πως και εμείς τα πηγαίνουμε καλά. Αν χρειαστεί να αλλάξω κάτι σε σχέση με το Μπράιτον, δεν θα άλλαζα τίποτα. Αν είναι να κερδίσουμε, ας πάρει και δυο πέναλτι ο αντίπαλος, δεν θα άλλαζα τίποτα.

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ που θα βρεθούν στο γήπεδο και την αδελφοποίηση με τους οπαδούς της Μαρσέιγ.

Αυτό είναι πραγματικά, που ενώνει το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πιο όμορφο κομμάτι, που έχει το ποδόσφαιρο. Πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο είσαι ανταγωνιστικός και πρέπει να κερδίσεις τον αντίπαλο. Ο κόσμος που είναι εδώ, θα μας στηρίξει για να κερδίσουμε εμείς και της Μαρσείγ για να κερδίσει η δική τους. Όταν τελειώσει ένα ματς, οι παίκτες δίνουν τα χέρια μεταξύ τους. Και όσοι ζούμε από το ποδόσφαιρο, επιθυμούμε να αντιδρούν και οι φίλαθλοι μ’ αυτόν τον τρόπο. Και μακάρι σε πολύ κλαμπ, να γίνει αυτό που γίνεται ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Μαρσείγ. Πάντα υπερασπιζόμαστε αυτά που έχουμε και αγαπάμε, δουλεύουμε γι αυτό που θέλουμε, θέλουμε να μας σέβονται, γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεβασμός που μπορούμε να δώσουμε στον αντίπαλο.