AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού θα κοσμεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια (photos)

Μια πολύ σημαντική στιγμή για την ΑΕΚ -και όχι μόνο- θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για το ένα εκ των δύο μουσείων που θα στεγάσει στα «σπλάχνα» του το «παλάτι» της «Ένωσης», μαζί με εκείνο για την ιστορία του κλαμπ.

Τα εκθέματα θα «διηγούνται» την ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού και φυσικά των ριζών του συλλόγου, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό «Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού» που συνοδεύει το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Όποιος θα επισκέπτεται το μουσείο, θα φεύγει με δάκρυα στα μάτια», είχε δηλώσει άλλωστε ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» και οραματιστής του εν λόγω έργου, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Μάλιστα, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κοσμεί ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Πρόκειται τον δίσκο του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Ο Δρόμος».

Ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού θα κοσμεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ) Ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού θα κοσμεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ) Ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού θα κοσμεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Η λαμπερή τελετή θα ξεκινήσει στις 12:00, στην πλατεία του ατσάλινου αετού.

Πότε κυκλοφόρησε «Ο Δρόμος»

«Ο Δρόμος» είναι τίτλος άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από την Lyra. Θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, μόνο σαν δίσκος βινιλίου, ενώ κυκλοφορεί και σε άλλες εκδόσεις. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική ο Μίμης Πλέσσας. «Ο Δρόμος» έχει σαν κύριο ερμηνευτή το Γιάννη Πουλόπουλο, ενώ συμμετέχουν, επίσης, η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο της Columbia με ηχολήπτη τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.