AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το χειρουργείο του Εσκάς και τα αμυντικά λάθη έφεραν την ήττα για την ΑΕΚ στην Τούμπα

Το χειρουργείο του Νορβηγού Εσκάς στο πρώτο ημίχρονο και τα αμυντικά λάθη έφεραν την ήττα για την ΑΕΚ στην Τούμπα με 2-0. Με την ήττα αυτή η Ένωση μένει στους 50 βαθμούς έχοντας το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι να εκκρεμεί ενώ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 47 βαθμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΝΚΟΣ – ΠΑΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ

Μια αδράνεια της ΑΕΚ ήταν αρκετή για να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Μπορεί η Ένωση να είχε καλή στιγμή στο 4′ με τον Λιβάι Γκαρσία αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Νάρεϊ. Ο Κωνσταντέλιας-όντας πεσμένος στο έδαφος- έκανε δύο γκελάκια με την μπάλα και με τρίτο την έσπασε στον Νάρεϊ, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε στον Βίντα, η πορεία της ξεγέλασε τον Αθανασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Τα λεπτά περνούσαν. Η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ με τον Άμραμπατ. Κροτίδα από τη Θύρα 4 έπεισε ακριβώς δίπλα του, ο Μαροκινός πέφτει στο έδαφος πιάνοντας το αφτί του, αλλά έχοντας πολλά κιλά… σηκώθηκε και ζήτησε με ωραίο τρόπο από τον κόσμο να ηρεμήσει! Στο 20′ ο Εσκάς και το VAR έκλεισαν τα μάτια σε σκληρό μαρκάρισμα του Ολιβέιρα στον Αραούχο. Ο φορ της ΑΕΚ πήγε για τάκλιν, με τον αντίστοιχο του ΠΑΟΚ να πέφτει πάνω στο πόδι του με τις τάπες. Ο Εσκάς όμως με τρομερή απόφαση τιμώρησε τον Αργεντινό της Ένωσης. Έξι λεπτά αργότερα (26′) ο Ίνγκασον έριξε κάτω τον Λιβάι Γκαρσία ενώ έβγαινε ολομόναχος, αλλά και πάλι Εσκάς και VAR έδειξαν… παίζετε. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 41′. Από την εκτέλεση κόρνερ, ο Αραούχο έπιασε φαλταριστό σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της ΑΕΚ προς τον Εσκάς κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ένωσης ο Νορβηγός δεν τους κοίταζε καν, καταλαβαίνοντας -όπως σημειώνουν- τα λάθη του.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η ΑΕΚ είχε φάση στο 51′. Ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε περιοχή, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Σιμάνσκι, όμως εκτέλεσε με το δεξί (το κακό του πόδι) από πολύ δύσκολη γωνία, με την μπάλα να περνά πολύ μακριά από το αριστερό δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που σκόραρε ξανά. Αυτή τη φορά με τον Κουλιεράκη. Στο 62′ το κόρνερ εκτελέστηκε πλασαριστά, η μπάλα μετά τη σέντρα του Νάρεϊ πέρασε από όλους, με τον Κουλιεράκη να κερδίζει στον αέρα τον Σιμάνσκι, σκοράροντας με κεφαλιά από κοντά, με τον Αθανασιάδη να κάνει κακή εκτίμηση και το σκορ να γίνεται 2-0. Στο 69′ ένα μακρινό σουτ από τον Σιμάνσκι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΚ είχε την καλύτερή της στιγμή στο 82ο λεπτό. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα με τον Βίντα να πιάνει γυριστή κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Τσούμπερ να πιάνει το σουτ και τον Κοτάρσκι να λέει «όχι»! Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 90′ με τον Σιντιμπέ αυτή τη φορά να κάνει το σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ να διώχνει.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Νάρεϊ (87′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (92′ Φελίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (80′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Σιμάνσκι, Πινέδα (72′ Ελίασον), Γκαρσία (80′ Τσούμπερ), Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ).