AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντηση Κοσμά σε Μαρινάκη: Η ΑΕΚ τηρεί τον λόγο και τις συμφωνίες – Αν ήταν διεφθαρμένο το πρωτάθλημα δεν θα ήσασταν πρώτος

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο Δ.Σ. της Super League που έγινε σήμερα με τηλεδιάσκεψη κι έδωσε “πληρωμένη” απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη που συνεχώς αυτός και ο Ολυμπιακός κλαίγεται για τη διαιτησία.

Πιο συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Και η ΑΕΚ είναι απόλυτα σύμφωνη με το να συνεδριάζει όποτε κρίνεται απαραίτητο η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Όμως επειδή είπατε για πραξικοπηματική αναβολή προηγούμενης συνεδρίασης, να θυμίσω πως η συνεδρίαση που αναβλήθηκε είχε συγκληθεί με θέμα την αποπομπή του Μπένετ επειδή είχε παραβεί την συμφωνία των τεσσάρων ομάδων κι επειδή η ΑΕΚ πρώτη βγήκε και είπε προς Θεού όχι Έλληνας διαιτητής στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Και το αιτιολογήσαμε με το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία κυρίων για ξένους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Διαφωνήσαμε με τον ορισμό Έλληνα και γι΄αυτό ήρθε σε αυτή τη θέση ο Μπένετ. Η ΑΕΚ τηρεί λοιπόν τον λόγο της και τις συμφωνίες της. Η ΑΕΚ αντελήφθη πως ορίστηκε η συνεδρίαση της επιτροπής για αντικατάσταση του κ. Μπένετ, οπότε από την στιγμή που παραιτήθηκε ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως κι εσείς πως ότι ανεβλήθη. Προφανώς η ΕΠΟ βρίσκεται σε αναζήτηση αρχιδιαιτητή. Το που έχει αποτανθεί δεν το ξέρουμε. Εκτιμούμε πως για να συγκλιθεί η επιτροπή, καλό είναι να έχει προϋπάρξει ένα διάστημα μέσα στο οποίο να έχουν συγκεντρωθεί τα ονόματα των υποψηφίων. Να τα έχουμε στα χέρια μας, ο καθένας από μας να τα δει και να κάνουμε τις επιλογές μας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα είχαν προηγουμένως αναφερθεί περί υποβάθμισης – αναβάθμισης του προϊόντος: «Επειδή κ. πρόεδρε μιλήσατε για υποβάθμιση του προϊόντος. Θα έπρεπε πρώτος εσείς ως πρόεδρος του συνεταιρισμού να προστατέψετε το προιόν κι όχι να το απαξιώνετε με δηλώσεις κι ανακοινώσεις. Αν ήταν τόσο διεφθαρμένο το προϊόν, δεν θα ήσασταν πρώτος με διαφορά. Και η ΑΕΚ δεν θα έχανε κρίσιμους βαθμούς με Πανσερραϊκό, ΌΦΗ. Αυτή την κουβέντα για την διαιτησία μπορούμε να την κάνουμε ώρες και να διαφωνούμε. Κι εμείς ζητάμε αποβολή και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είπαμε τίποτα, δεν διαμαρτυρήθηκαμε. Αλλά επειδή επικαλεστήκατε και το VAR και είπατε ότι αλλάζουν τις γραμμές και είπατε για πρώτη φορά για παραδοχή της ΚΕΔ. Μιλάμε για ένα δημοσίευμα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε πως ο σκόρερ θα ήταν εκτεθειμένος αν έμπαιναν σωστά οι γραμμές. Γιατί δεν το λέμε κι αυτό;Επειδή αναφερθήκατε στις γραμμές του VAR για το οφσάιντ στο δικό μας παιχνίδι».

«Μιλήσατε κ. πρόεδρε επίσης για ένα γήπεδο που έβραζε χθες, στο Ηράκλειο. Συνθήματα κατά της διαιτησίας ακούμε και στο δικό μας γήπεδο. Στο τέλος ο ΟΦΗ έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή. Λέω πως είστε στα γήπεδα τόσα χρόνια και ξέρετε πολύ καλά ότι πολλές φορές ένα ανάποδο φάουλ αρκεί για να προκαλέσει συνθήματα. Δεν έγινε κάτι παραπάνω. Συνέχεια ασχολούμαστε με την διαιτησία. Εσείς κάνετε φασαρία πριν καν γίνουν τα παιχνίδια. Το κάνατε και με τον Πορτογάλο διαιτητή πριν το μεταξύ μας ματς. Έγινε τίποτα με την διαιτησία εναντίον σας; Δεν έγινε. Αντίθετα, εμείς έχουμε παράπονα. Ήταν μια προσπάθεια να επηρεαστεί ο διαιτητής, αλλά εμείς δεν αντιδράσαμε, δεν δημιουργήσαμε θέμα, δεν θέλουμε την τοξικότητα. Δεν μπορούμε να λέμε να αναδείξουμε το ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή να το υπονομεύουμε. Εμείς χάνουμε, δίνουμε τα χέρια και φεύγουμε», είπε ακόμη ο Γιώργος Κοσμάς.