AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιστεύει πολύ στον Ζίνι ο Αλμέιδα

Πνοή στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ έφερε ο Ζίνι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βρίσκοντας απέναντί του έναν κουρασμένο Ροντινέι τον οποίο πέρασε με κάθε τρόπο. Ο 21χρονος επιθετικός έδειξε έτοιμος για τις προκλήσεις με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου, πήρε το χειροκρότημα, ενώ δεν δίστασε από τον κόσμο να εμφυχώσει την ομάδα όταν εκείνη έδειξε στο δεύτερο μέρος ότι μπορεί να πάρει τη νίκη.

Στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του νεαρού φορ. Με πρώτο τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή της ομάδας για την προετοιμασία στην Ολλανδία. Εκεί όπου ο Ζίνι άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά κι εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του. Πέτυχε τρία γκολ στα φιλικά, έδειξε τρομερή βελτίωση σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού και φάνηκε έτοιμος να διεκδικήσει τον δικό του ρόλο στο ρόστερ.

Παρά το γεγονός ότι η φυσική του θέση είναι στην αιχμή του «δόρατος», ο Ματίας Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει τον Ζίνι και στα «φτερά» της επίθεσης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα, την έκρηξη και τον διασκελισμό του. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο «Πελάδο» πέρασε τον 21χρονο επιθετικό στο 72′ αντί του Σιμάνσκι και τον τοποθέτησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αμέσως μετά τον είσοδό του στο ματς, η ΑΕΚ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες από τη συγκεκριμένη πτέρυγα, με τον Ζίνι να αποτελεί κίνδυνο για την αντίπαλη εστία και μπελά για τον Ροντινέι, τον οποίο εξέθεσε τρεις φορές στο ένας εναντίον ενός. Φυσικά είχε και τη μεγάλη ευκαιρία με την «οβίδα» που εξαπέλυσε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη με την μπάλα να περνά λίγο έξω.