AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ορμπελίν Πινέδα: Τα κάνει όλα και συμφέρει

Ορμπελίν Πινέδα. Ο παίκτης για όλες τις δουλειές. Το “παιδί” του Ματίας Αλμέιδα. Ο Μεξικανός που όπου και να τον χρησιμοποιήσεις στο γήπεδο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Το έκανε και χθες.

Ο Πινέδα δεν ήταν μόνο τον σκόρερ του νικητήριου τέρματος, αλλά ήταν-μαζί με τον Στίβεν Τσούμπερ-ο MVP της χθεσινής νίκης της Ένωσης επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (1-2) και παράλληλα έδειξε πως μπορεί να προσφέρει σε μία ακόμη θέση, αυτή του αριστερού μπακ.

Στα τελευταία 20 λεπτά του ντέρμπι (αντικαταστάθηκε ο Μιλάντ Μοχαμάντι στο 75’) κλήθηκε να αγωνιστεί στη θέση του Ιρανού και τα πήγε περίφημα, αφού ανταποκρίθηκε ανασταλτικά, κράτησε την μπάλα και έβγαλε αρκετές φορές την ομάδα του στην επίθεση.

Ο 27χρονος άσος δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως τώρα με τη φανέλα της ΑΕΚ ως αριστερό μπακ. Τον είχαμε δει ως κεντρικό χαφ, ως αριστερό εξτρέμ, ως επιτελικό χαφ, ως δεύτερο επιθετικό, ως δεξιό χαφ, ενώ είχε παίξει μέχρι και δεξί μπακ (απέναντι στον Παναθηναϊκό και πάλι στη Λεωφόρο αλλά και στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Ρότα και όχι μόνο).

Οι μόνες θέσεις στις οποίες δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα με την ΑΕΚ είναι του σέντερ φορ, του… τερματοφύλακα και του στόπερ. Αν και για την τελευταία μη βάλετε το χέρι σας στη φωτιά ότι δεν θα τον δούμε, μετά τα μαζεμένα προβλήματα απουσιών (με τελευταίο του Κάλενς) που υπάρχουν στο κέντρο άμυνας της Ένωσης.

Όσον αφορά το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό; Σε 51 εμφανίσεις με την ΑΕΚ έχει σκοράρει 11 φορές και μετρά 4 ασίστ. Μάλιστα, έφτασε τα τρία γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού είχε σκοράρει στην ήττα με 2-1 και τη νίκη με 1-0 την περασμένη σεζόν για την κανονική περίοδο. Η μόνη άλλη ελληνική ομάδα στην οποία έχει πετύχει τόσα γκολ ο Μεξικανός είναι ο Βόλος.