AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Άγγελος Εμμανουηλίδης: Αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Super Cup Futsal Ανδρών, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Mετά την κατάκτηση του τροπαίου, ο τεχνικός της «Ένωσης», Άγγελος Εμμανουηλίδης, μίλησε στο aek.gr, τόσο για την πρώτη αυτή επιτυχία, όσο και για τη νέα σεζόν που ξεκινά γεμάτη απαιτήσεις…

-Άγγελε, κατ’ αρχάς συγχαρητήρια. Ας ξεκινήσουμε από το αγωνιστικό κομμάτι και το πως είδες εσύ από τον πάγκο την ομάδα σε αυτό το πρώτο παιχνίδι.

«Η ομάδα το παιχνίδι το πήρε καθαρά επειδή το πίστεψε και σε καμία στιγμή δεν εφησυχάστηκε. Σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας που η ψυχή θέλει και το σώμα ακόμα δεν μπορεί, κάνει αυτή τη νίκη ακόμα πιο σπουδαία. Το ρόστερ ολοκληρώθηκε μόλις αυτήν την εβδομάδα. Έπαιξε ο Σάλας με μόλις τρεις προπονήσεις. Η ομάδα τώρα ξεκινάει να στρώνεται και να δουλεύεται και είμαι σίγουρος ότι έχει πάρα πολλά να δώσει. Εγώ από τον πάγκο έβλεπα μια ομάδα που προσπαθεί να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού. Σίγουρα ακόμα δεν είμαστε σε φάση να το κάνουμε απόλυτα. Αλλά το κάναμε σε καλό βαθμό. Επίσης η κόκκινη κάρτα, μας έβγαλε τελείως εκτός ροής αγώνα, αλλά καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος για την αγωνιστική εικόνα, το πάθος, τη δουλειά που έχει γίνει σε φυσική κατάσταση, αλλά και ότι βλέπω ότι έχουμε μια πλήρη ομάδα. Νομίζω ο αγωνιστικός σχεδιασμός έχει πάει πάρα πολύ καλά».

-Το γεγονός ότι οι παίκτες σου δεν το έβαλαν κάτω, ακόμα και μετά από αυτο το «σκληρό» 4-3 που ανέτρεψε ένα υπέρ τους σκορ, δείχνει τρομερό ψυχικό σθένος.

«Όπως είπα και πριν, αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν τα παρατάει πουθενά και σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Αυτό είναι έμφυτο στον κάθε παίκτη, αλλά και όλοι μαζί ως σύνολο το βγάζουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και με κάνει πολύ χαρούμενο. Έχουμε μεγάλο πάθος για την νίκη».

-Κλείνοντας το κομμάτι του Super Cup, στις κερκίδες είχαμε 150 ΑΕΚτζήδες που στήριξαν την ομάδα. Σας έδωσαν ώθηση για να φτάσετε σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή;

«Πάντα ο κόσμος μας δίνει μεγάλη ώθηση, και όταν βλέπεις ότι στην κερκίδα είναι ο κόσμος σου και φωνάζει για σένα, θέλεις να παίξεις ακόμα καλύτερα και για αυτούς. Ελπίζω να είναι κοντά μας σε όλα τα εντός έδρας ματς και τους καλούμε να έρθουν να μας στηρίξουν. Τους χρειαζόμαστε».

-Το Super Cup τελείωσε. Ξεκινά πλέον το Πρωτάθλημα και στη συνέχεια το Κύπελλο Ελλάδας. Μίλησέ μας λίγο για τους στόχους αυτής της ΑΕΚ και το πλάνο σου.

«Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάς και κερδίζεις τον πρώτο τίτλο της σεζόν, χωρίς να είσαι ακόμα έτοιμος αγωνιστικά, μέσα στην έδρα ενός από τους μεγαλύτερους αντιπάλους σου για τη νέα χρονιά. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να κατακτήσουμε τους επόμενους δύο στόχους. Πρωτάθλημα και Κύπελλο».