AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεσπά ο θείος του Μιχάλη για το πανό στη Λεωφόρο: Είναι ντροπή αυτό που γίνεται, έχουμε οργή…

Λίγες ώρες μετά το αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και το ντροπιαστικό πανό στήριξης προς τους Bad Blue Boys που ανέβηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του τριφυλλιού, ο άνθρωπος που μεγάλωσε τον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσούρη, ο θείος του Σταύρος, μίλησε στο ethnos.gr.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται και δε θέλω να βάλω στον κουβά όλους του υγιείς φιλάθλους γιατί δεν φταίνε αυτοί. Ο καθένας υπερασπίζεται και αγαπάει την ομάδα του και υπάρχουν φίλαθλοι που πάνε μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό στο γήπεδο, για να δούνε ποδόσφαιρο, να χαρούν, να περάσουν ωραία την ημέρα της. Οι άλλοι αυτοί οι λιγοστοί που υπάρχουν πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος οι ίδιες οι ομάδες να τους απομονώσουν. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Έλληνες είμαστε βρε παιδιά, τι πράγματα είναι αυτά; Μπράβο για την στάση των παικτών της ΑΕΚ, ο Γαλανόπουλος που κρατάει και τιμάει την μνήμη του Μιχάλη. Η στάση της ΑΕΚ ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, να έφευγε αν δεν κατέβαινε το πανό».

Για το πως ένιωσε ο ίδιος μόλις είδε το πανό:

«Πολύ άσχημα τα συναισθήματα όταν είδα το πανό. Είμαστε όλοι Έλληνες… Και της ΑΕΚ, και του Παναθηναϊκού, και του Ολυμπιακού… Όλοι είμαστε Έλληνες, τι είναι αυτά που γίνονται; Δε ξέρω, η ατιμωρησία κάνει τόσο μεγάλο κακό; Έλληνες είμαστε! Έχουμε καταλάβει που έχουμε φτάσει;»

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που αποδοκίμασαν το πανό και το τι πρέπει να αλλάξει:

«Μπράβο στους υγιείς φιλάθλους του Παναθηναϊκού που γιούχαραν το πανό γιατί έτσι έπρεπε. Πρέπει να βρουν όλες οι ομάδες και όλες οι ΠΑΕ τον τρόπο αυτούς τους λιγοστούς να τους απομονώσουν. Να μπορεί ο καθένας που θέλει να στηρίξει την ομάδα του να πηγαίνει χωρίς φόβο και χωρίς κίνδυνο στο γήπεδο, στην καφετέρια και παντού… Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να πηγαίνουν οι οικογένειες στα γήπεδα χωρίς πρόβλημα. Κανείς δε τα θέλει αυτά που γίνονται. Και είναι πολύ λίγοι αυτοί που τα προξενούν και οδηγούν τις καταστάσεις σε τέτοιο σημείο. Έχουμε πιάσει πάτο. Δεν είναι μόνο το θέμα του Μιχάλη… Εμείς το ζούμε με τον τρόπου που το ζούμε και ακούμπησε και όλη την κοινωνία και όλο τον υγιή φίλαθλο κόσμο. Αλλά αν δεν λάβουν μέτρα θα ξαναγίνει και θα κλάψουν και άλλες μάνες και αυτός ο θρήνος θα συνεχίσει».

Για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη:

«Μας βασανίζει βέβαια. Δεν είναι γιατί είναι συγγενικό μας πρόσωπο και πονάει η οικογένεια. Σήμερα είναι το δικό μας παιδί, αύριο θα είναι ο αδερφός σου… Όλη την κοινωνία την απασχολεί το θέμα αυτό. Δεν πρέπει να μπει τέλος; Τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουν τους μαζεύουν σε μια μέρα. Οργή έχουμε…. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε πει δε θέλουμε τίποτα από κανέναν, ούτε να τιμωρηθεί κάποιος που δεν φταίει. Την ευθύνη ξέρουν ποιοι την έχουν. Διέσχισαν τόσες χώρες και έφτασαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και κανείς δεν τους σταμάτησε.»

Για το αν αισθάνεται κοντά στον Μιχάλη ερχόμενος στη Φιλαδέλφεια:

«Πάντα. Γι’ αυτό έρχομαι εδώ. Αυτό το δρομολόγιο το κάνω σχεδόν κάθε μέρα. Έχουμε τον πόνο μας… Εμείς δε μπορούμε να τα αλλάξουμε αυτό. Να ακούσουν αυτοί που πρέπει να ακούσουν για να δώσουν τις λύσεις. Εμείς δε ζητάμε να τιμωρηθούν άτομα που δεν πρέπει. Μια λύση όμως πρέπει να δοθεί για να μην κλάψουν άλλες μάνες».