AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ήττα στον Πειραιά για την ΑΕΚ

Με το… αριστερό ξεκίνησε την πορεία της στο φετινό Πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα Πόλο της ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 11-8 από τον Εθνικό στον Πειραιά.

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» το κακό δεύτερο οκτάλεπτο, το οποίο και έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, καθώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο β’ μέρος δεν ανατράπηκε η σημαντική διαφορά.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Σιαμά Π. στο 5:39 πριν το τέλος του Α’ οκταλέπτου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο διαδοχικά πέναλτι διαμορφώνοντας το 2-1, τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» στην άλλη πλευρά της πισίνας δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα.

Το σερί των Πειραιωτών έφτασε το 6-0, με το ταμπλό να γράφει 6-1 και τους παίκτες του κόουτς Βενετόπουλου να μη μπορούν να αντιδράσουν επιθετικά πέφοντας πάνω στον πολύ καλό Γρηγοριάδη. Ο Μαρινάγης κατάφερε να μειώσει σε 6-2, όμως οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν άλλα δύο τέρματα για το 8-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με την έναρξη του Γ’ οκταλέπτου. Πιέζοντας σε όλο το μήκος της πισίνας και με τον Παρτσόγλου να πραγματοποιεί μεγάλες επεμβάσεις, η ΑΕΚ «έτρεξε» ένα σερί 4-0, μειώνοντας σε 8-6. Η «Ένωση» έφτασε κοντά στο να πλησιάσει στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Εθνικό να σκοράρει (9-6).

Στην τελευταία περίοδο το γκολ του Αράγια αναπτέρωσε τις ελπίδες της ΑΕΚ (9-7, 6:04). Παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» η κατάσταση δεν ανατράπηκε και ο Εθνικός έφτασε στο τρίποντο με τελικό σκορ 11-8.

Εθνικός ΟΦΠΦ – ΑΕΚ 11-8

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 6-1, 1-4, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος 2, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Γερακούδης, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 1, Καραβιώτης, Παπάκος Κ., Λαδάς Π. 1, Μέσκι 4, Λαδάς Σ., Πανάρετος, Μσνδαλιός, Κόκκινος 2.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Ασβέστης, Βέκκος, Ζαχόπουλος, Κοκκινάκης, Μαυρωτάς Άρ., Παππάς, Σιαμάς Π. 1, Φωτεινάκης, Τουρκομένης, Καζάζης, Αράγια 3, Σιαμάς Γ, Παρτσόγλου, Σιαμάς Χρ. 1, Μαρινάγης 3.