ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Η ΚΕΔ απάντησε σε Ολυμπιακό και Καραπαπά: Έλληνες διαιτητές θα σφυρίζουν και ξένοι όπου είναι δυνατόν

Η ΚΕΔ πήρε θέση με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία να έρθουν ξένοι διαιτητές, καθώς η στάση της UEFA δεν έχει αλλάξει ακόμα στέλνοντας ξεκάθαρη απάντηση σε Ολυμπιακό και Καραπαπά. Συνεπώς, στα παιχνίδια της Super League θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές και ξένοι όπου είναι δυνατόν.

Δεν γίνεται λοιπόν η ομάδα του Πειραιά να ζητά ξένους διαιτητές και να πετά μπάλες για να διακοπεί παιχνίδι και μετά να κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αναλυτικά η ανακοινωση:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».