ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ είναι προβληματική και πολλή κουρασμένη

Ντέρμπυ, κατά την γνώμη της πλάκας. Έχουμε δει ντέρμπυ, και ξέρουμε τι είναι αυτά. Αυτά που βλέπουμε είναι άλλα πράματα, αλλά έτσι έχει γίνει η κατάσταση. Μια κατάσταση, που πλέον είναι αφόρητη για ανθρώπους που ξέρουν στοιχειώδη μπάλα. Διότι κανείς , κι ειδικά εγώ, δεν μπορώ να εξηγήσω πού πηγαίνει η ΑΕΚ χωρίς ένα καινούργιο χαφ.

Μια ΑΕΚ, που παρατάχθηκε με το γνωστό σύστημα κι έχοντας δημιουργήσει σε μένα τουλάχιστον, ένα φόβο για τα πλάγια της, ειδικά της αριστερής μεριάς. Όμως η ομάδα, που έπαιξε δυό εικοσάλεπτα, το πρώτο του αγώνα και το τελευταίο, με διέψευσε. Διότι στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν μια ΑΕΚ καταπληκτική κι έσβησε τον αντίπαλο. Ήταν καταπληκτική στην πίεση σε όλους τους χώρους και πλουραλιστική στις επιθέσεις της. Ανταμείφθηκε με το γκολ του Πόνσε, που ήταν χάρμα ειδέσθαι σαν ομαδική προσπάθεια.

Κι εκεί έσβησε. Κι ήταν πολύ περίεργο αυτό. Διότι ο ΟΣΦΠ, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το λογικό. Δεν είχε πιο πολύ τρέξιμο, ούτε έβγαλε κάποια ποιότητα παραπάνω ατομικά, αν εξαιρέσω τον Φορτούνη. Απλά η ΑΕΚ, έδωσε τα σκήπτρα του αγώνα. Σαν τον δημόσιο υπάλληλο, που έβαλε την υπογραφή του. Δεν την ενδιέφερε τίποτα. Μαχόταν η άμυνα να κρατήσει και να διορθώσει τα πάμπολλα λάθη, κυρίως στο κράτημα της μπάλας και στον έλεγχο του ρυθμού. Ήταν μία τρικυμία, αλλά ανεκτή αφού προγούμασταν στο σκορ. Φυσικά αυτό γύρισε ανάποδα, όταν μοιραία, ισοφαριστήκαμε. Μοιραία, αλλά δίκαια. Σε ένα πρώτο μέρος, που η ομάδα μας έκανε δυό σπουδαίες ευκαιρίες που απεσώβησε ο Πασχαλάκης, κι ο αντίπαλος μία, που έβγαλε ο Στάνκοβιτς.

Το δεύτερο μέρος, δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Ο Αλμέιδα, έκανε μεν δυό γρήγορες αλλαγές – δηλώνοντας ότι πάει να πάρει το παιχνίδι, ειδικά με την είσοδο του Πινέδα στο κέντρο – αλλά είναι σαφες ότι δεν είχε παραπάνω όπλα. Και τα πράματα τα έκανε χειρότερα όσο καθυστερούσε να αλλάξει τον Ελίασον, που κι αυτός με εξέπληξε θετικά σήμερα. Οπότε τον βοήθησε ο προπονητής του ΟΣΦΠ, που έκανε τις αλλαγές του και πραγματικά διέλυσε την ομάδα του. Οπότε όταν ο δικός μας έβαλε παίκτες γύρω στο 70, άφησε την τελευταία καλή εντύπωση : Δήθεν η ΑΕΚ πήγε καλά. ΛΑΘΟΣ, κι ειδικά για όσους βλέπουν δυό ενδεκάδες.

Η ΑΕΚ είναι προβληματική και πολλή κουρασμένη. Οι λύσεις της είναι τρομερά προβλέψιμες και δεν έχει καμία φρεσκάδα, ούτε αυτοματισμούς. Επίσης δεν έχει σέντερ φορ. Τον Πόνσε τον είδαμε. Μπορεί να βελτιωθεί με τον χρόνο, αλλά δεν θα βοηθήσει πουθενά αυτό που βλέπαμε πέρσι. Είναι ένας βαν Φέερτ, που φτάνει μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι στο κέντρο, κι ας είχαμε σήμερα κορυφαίο τον Σιμάνσκι. Έχουμε πρόβλημα προσωπικότητας και δημιουργίας, στον πιο σοβαρό χώρο της ομάδας.

Από εκεί κι έπειτα, θέλω να απονείμω σήμερα τα εύσημα στον Μοχαμαντί, όπως και φυσικά στον Αραούχο. Για μένα ήταν λάθος η αλλαγή του, αλλά πλέον με τον Αλμέιδα είναι περιττό να ασχολούμαι. Δεν θέλω εγώ να τραβήξω τα πράματα στα άκρα. Αυτός είναι, και μόνος του θα κριθεί για τις παραλείψεις του. Για μια ομάδα που αυτήν την στιγμή μοιάζει ξεζουμισμένη και χωρίς κάποιο όραμα. Κι ας είναι κερδισμένη αυτήν την στιγμή, αφού πέρσι είχε από το ΟΣΦΠ, ενώ φέτος, πήραμε ένα βαθμό. Αυτό περιμέναμε σαν Αεκτζήδες; Να γίνουμε τσικιρικιτζήδες;

Και θεωρώ κατώρθωμα την σημερινή ισοπαλία διότι η εμφάνιση ήταν αστεία και γεμάτη φόβο. Κι ας λένε τα σημεία, στο επίπεδο της διαιτησίας, ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Μια διαιτησία της πλάκας : # φορές στο var; Μα έτσι διατητεύω κι εγώ. Και μιλάμε για σοβαρές φάσεις. Φάσεις που θα μεταφραστούν αύριο, σαν καταιγισμό της ομάδας μας. Μια ομάδα που δεν πρέπει να ασχοληθεί με την Πέμπτη καθόλου. Πρέπει να κοιτάξει πώς δεν θα συντριβεί την Δευτέρα στην λεωφόρο. Και μιλάω πολύ σοβαρά…