AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Χατζηδάκης: Ανυπομονώ για την ιστορική σεζόν με την ΑΕΚ

Ο Μάνος Χατζηδάκης μίλησε στο EOK WebRadio για την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο αλλά και τη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο διεθνής σέντερ έκανε λόγο για δικαίωση, ενώ δήλωσε ανυπόμονος για τη νέα ιστορική σεζόν με την ΑΕΚ (η οποία συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής τον προσεχή Απρίλη).

Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζηδάκης υπέστη βαρύ διάστρεμμα στην αναμέτρηση της Εθνικής με το Μαυροβούνιο και θα απουσιάσει για τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Αναλυτικά, ο Μάνος Χατζηδάκης μίλησε για:

-την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο: «Όταν ξεκινήσαμε όλοι μαζί γύρω στις 20-25 Ιουλίου στόχος ήταν να γίνουμε ένα καλό σύνολο, μια ομάδα, που θα παλεύει ο ένας για τον άλλον και να προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δε βάλαμε στόχους, είπαμε ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός και ότι το βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτος στόχος ήταν να περάσουμε στους ”16” και να μπούμε και στο προ-ολυμπιακό τουρνουά, κάτι που πετύχαμε με μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Όχι μόνο θέλαμε, αλλά το πιστέψαμε και πολύ ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Λιθουανία και το δείξαμε και στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλοί, εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη που κάναμε κι έγινε ό,τι έγινε. Είναι σίγουρα γλυκόπικρη η γεύση, αλλά έτσι είναι το Παγκόσμιο».

-το πώς ένιωσε που βρέθηκε στην τελική 12άδα της Εθνικής: «Για ‘μένα όλο αυτό που έχει γίνει φέτος είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση, γιατί πριν 3 καλοκαίρια ξεκινούσα για το πρωτάθλημα της Α2 τότε με το Μαρούσι. Μετά από 3 χρόνια βρίσκομαι εδώ και να έχω παίξει σε ένα «παράθυρο» και ένα Παγκόσμιο. Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά και μου δίνει πολύ κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω. Χαίρομαι που κάποιοι άνθρωποι έχουν δει την εξέλιξή μου και βρίσκομαι σ’ αυτό το επίπεδο πλέον, κάτι που πριν 3 χρόνια δε μπορούσα να πιστέψω. Πίστεψα απ’ την αρχή στον εαυτό μου στην προετοιμασία και ο κόουτς μού έδωσε τις ευκαιρίες. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που βρέθηκα στην ομάδα. Χαίρομαι πάρα πολύ που έζησα αυτήν την εμπειρία και μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να έχω την υγεία μου, να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να έχω κι άλλες τέτοιες χαρές στο μέλλον».

-την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου: «Είναι πολλά τα φετινά ”αν” όχι μόνο ο Ντίνος, ξεκίνησαν τα ”αν” απ’ τον Ιούλιο. Πήγαμε 20 Αυγούστου στις Φιλιππίνες και 2 μέρες πριν ξεκινήσουμε έγινε αυτό με τον Ντίνο, ο οποίος ήταν ένα απ’ τα πιο βασικά κομμάτια της ομάδας. Ένα παιδί που έπαιζε τουλάχιστον 25 λεπτά, που βοηθούσε πάρα πολύ στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ, ένας πολύ βασικός πυλώνας για ‘μας. Όπως και να το κάνεις, ήταν ένα σοκ να χάνεις έναν τέτοιον παίκτη. Παρ’ όλα αυτά, προχωράς, δε μπορείς να κάνεις κάτι. Συμβιβαστήκαμε εξ αρχής με αυτό, είδαμε ποιον έχουμε απέναντί μας και είπαμε ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Αν χρειαστεί να πάμε και με τον Παπανικολάου στο ”5”, όπως έγινε με τη Νέα Ζηλανδία κάποιες φορές, θα γίνει κι αυτό. Όσοι είμαστε θα παλέψουμε και θα τα δώσουμε όλα».

-την ομάδα που θεωρεί φαβορί για το χρυσό στο Παγκόσμιο: «Συνηθίζω να μην κάνω προγνωστικά. Νομίζω η Λετονία είναι η μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα. Σίγουρα απ’ τα φαβορί είναι η Σερβία, όπου μετά την ήττα της στη δεύτερη φάση πολλοί την υποτίμησαν λίγο, αλλά είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι δύο πάρα πολύ δυνατές ομάδες και φαβορί για μετάλλιο. Βέβαια, όταν οι υπόλοιπες ομάδες είναι η Γερμανία και η Σλοβενία του Ντόντσιτς δε μπορείς να κάνεις προγνωστικό. Αυτήν τη στιγμή, η Γερμανία φαίνεται να είναι σε πολύ καλό μομέντουμ».

-το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024): «Τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι οι αθλητές τους έχουν στο μυαλό τους ως το μεγαλύτερο event που μπορεί να γίνει. Για εμάς υπάρχει μεγάλο κίνητρο να ετοιμαστούμε όλοι. Μακάρι να είναι όλοι υγιείς, να είναι η ομάδα πλήρης, να κατεβάσουμε μια όσο το δυνατόν πιο δυνατή ομάδα στο προ-ολυμπιακό τουρνουά και να διεκδικήσουμε κι εμείς τη θέση μας στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα είναι πολύ μεγάλη τιμή».

-το αν ανυπομονεί να ξεκινήσει η νέα σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ: «Σίγουρα ανυπομονώ πάρα πολύ, αλλά στεναχωρήθηκα με τον τραυματισμό μου, γιατί θα χάσω σίγουρα την προετοιμασία. Για ‘μένα είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο. Έρχομαι με μια μεγάλη εμπειρία απ’ το καλοκαίρι και πραγματικά έχω πάρα πολλή όρεξη να δουλέψω κι άλλο φέτος και να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Μακάρι με την ομάδα να έχουμε μια καλή πορεία, γιατί έχουν γίνει και μερικές πολύ καλές κινήσεις, ενώ είναι και μια ιστορική σεζόν, κάτι που όλοι νιώσαμε εξ αρχής στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία και θεωρώ ότι με δουλειά θα καταφέρουμε τους στόχους μας».