AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Άρχισαν από νωρίς οι τίτλοι! Η ΑΕΚ κατέκτησε το Super Cup στο Futsal

Όπως τελείωσε η περσινή σεζόν έτσι ξεκίνησε κι αυτή: με την ΑΕΚ τροπαιούχο!

Η «Ένωση» πραγματοποιώντας μία μυθική ανατροπή κατέκτησε το Super Cup Futsal Ανδρών επικρατώντας με 5-4 του ΑΣΕ Δούκα στο Κλειστό του Δαΐς και στέφθηκε Υπερκυπελλούχος Ελλάδας. Η ομάδα του Άγγελου Εμμανουηλίδη κόντρα σε μία πιο έτοιμη ομάδα, καθώς είχε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, έδειξε ότι δεν… καταλαβαίνει από αυτά και μετατρέποντας το κατά της 4-3 σε 4-5 μέσα σε 1 λεπτό, σήκωσε άλλη μία κούπα μετά το Κύπελλο Ελλάδας, μπροστά σε 150 Ενωσίτες που έδωσαν τη δική τους παράσταση στην κερκίδα.

Έτσι, η ΑΕΚ ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική περίοδο 2023-24 όχι μόνο στο ανδρικό Futsal, αλλά σε όλα τα τμήματα, μιας και αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι σε όλα τα τμήματα. Μία αγωνιστική χρονιά σημαδιακή, καθώς ο κορυφαίος Σύλλογος της χώρας συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Μετά το τέλος του αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ δέχθηκαν τα συγχαρητήρια από τη Διοίκηση του Συλλόγου. Το «παρών» στο γήπεδο έδωσαν ο Πρόεδρος, Αλέξης Αλεξίου, ο Αντιπρόεδρος, Σταμάτης Παπαπσταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας, Λευτέρης Αρχόντης, το μέλος του ΔΣ, Στάθης Παπαχαρτοφύλης, ο Γενικός Αρχηγός, Ηλίας Χατσίκας, και ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Πάνος Λούπος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες μπήκαν αμφότερες πολύ καλά στο παιχνίδι, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες. Οι μονομαχίες ήταν ιδιαίτερα δυνατές, με τους παίκτες να είναι παθιασμένοι από το πρώτο λεπτό. Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από όμορφο 1-2 που έφερε σε θέση βολής τον Ντάτη, με τον τελευταίο να μην αστοχεί. Οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν μέσα στο επόμενο δίλεπτο, κάνοντας το 1-1. Ο Φίτο με τρομερή εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο β’ ημίχρονο, ο Αριέλ Πάις στο 23′ με τρομερή προσωπική ενέργεια κατάφερε να τους περάσει όλους και να σημειώσει το 1-3, πανηγυρίζοντας παράλληλα δείχνοντας το «Μ» για τον αδικοχαμένο φίλαθλό μας, Μιχάλη. Όπως ήταν φυσιολογικό η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων ανέβασε ρυθμούς και κυνήγησε τα γκολ που θα την ξαναέβαζαν στο παιχνίδι. Το 2-3 έγινε στο 25′, ενώ στο 27′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σάλας. Αυτό επηρέασε ιδιαίτερα την ΑΕΚ και η ομάδα του Δούκα ισοφάρισε σε 3-3, ενώ νωρίτερα ο Θεοφίλου σημείωσε τεράστια διπλή επέμβαση. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι «κιτρινόμαυροι» ο Δούκας σημείωσε και το 4-3, ανατρέποντας το σκηνικό.

Ο κόουτς Εμμανουηλίδης έβαλε στο παιχνίδι έξτρα παίκτη, βγάζοντας τον Θεοφίλου. Με την είσοδο του Μάνου η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της, χωρίς όμως να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά, 1′ πριν τη λήξη ο Τροβάτο πήρε ωραία τη μπάλα στην περιοχή και με σκαφτό πλασέ ισοφάρισε σε 4-4. Ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στον έξτρα χρόνο, οι «κιτρινόμαυροι» έκλεψαν τη μπάλα, βγήκαν στους δύο με δύο και ο Ντάτης με πλασέ που κόντραρε έκανε το 4-5 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών!

Η ΑΕΚ στέφθηκε έτσι Υπερκυπελλούχος Ελλάδας και ήδη κοιτάει… στα επόμενα τρόπαια!

ΑΣΕ Δούκα – ΑΕΚ 4-5
Σκόρερς: Ντάτης (2), Φίτο, Αριέλ Πάις, Τροβάτο.