AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Ζάγκρεμπ για το Ντιναμό – ΑΕΚ

Το Ζάγκρεμπ προετοιμάζεται πυρετωδώς για το παιχνίδι της Ντιναμό με την ΑΕΚ στις 15 Αυγούστου και τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι πρωτοφανή και δρακόντεια. Οι αρχές της πόλης βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή και ο συντονισμός της ασφάλειας του αγώνα θα γίνεται από το το γήπεδο της ομάδας.

Οι αστυνομικοί παρέμβασης, οι λεγόμενες «χελώνες» θα σταθμεύσουν σε διάφορα σημεία ελέγχου στην πόλη, ενώ η πλειοψηφία της αστυνομικής δύναμης θα βρίσκεται στον χώρο του σταδίου. Μάλιστα, θα έρθουν και αστυνομικοί και από άλλα τμήματα, εκτός Ζάγκρεμπ. Εκτός από τους αστυνομικούς που θα περιπολούν, θα υπάρχουν κι άλλοι με πολιτικά που θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μεγάλο βάρος δίνεται στις δυνάμεις ασφαλείας που θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ, γύρω από το οποίο θα υπάρχει ένα δακτυλίδι ασφαλείας, με αυξημένη αστυνομική παρακολούθηση. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η ομάδα για να μεταβεί στο γήπεδο θα είναι αποκλεισμένη, για να μη συμβεί το παραμικρό.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν και τη χρήση ελικοπτέρου. Παράλληλα, βάσει νόμου που υπάρχει στην Κροατία, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι θα υπάρχει βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των δημόσιων συγκεντρώσεων σε κεντρικά μέρη του γηπέδου, όπως και στις διαδρομές προς αυτό.

Οσοι είναι υπό την επήρεια ουσιών, όσοι δεν έχουν εισιτήριο και όσοι είναι πιθανό να διακινδυνέψουν την ασφάλεια άλλων, δεν θα μπουν στο γήπεδο.

Οι αρχές της Κροατίας ήδη ανταλλάσσουν πληροφορίες με αρχές άλλων κρατών, που μπορεί να έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικές με την ασφάλεια του αγώνα της Τρίτης. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση οπαδών από άλλες χώρες, ομάδων που έχουν σχέσεις με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα ελεγχθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και το γήπεδο θα βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση μέρες πριν το παιχνίδι, καθώς οι ειδικοί σε θέμα ασφάλειας υπογραμμίζουν τον κίνδυνο αντιποίνων από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Πάντως, στο γήπεδο θα απαγορεύονται τα βεγγαλικά, τα όπλα και αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό, φακοί, μάσκες, ή απόπειρες να κρύψει κάποιος την ταυτότητά του θα απαγορεύονται, όπως και πανό με μηνύματα βίας ή μίσους.