AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανικανότητα της κυβέρνησης φέρνει οριστικό κλείσιμο των συνδέσμων

Την ώρα που οι σύνδεσμοι στην Ελλάδα είναι ήδη κλειστοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε οριστικό κλείσιμο αυτών για να πατάξει τη βία, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν αλλά και των προέδρων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, ο Πρωθυπουργός της χώρας θέλει οριστικό κλείσιμο των συνδέσμων και επιστροφή της αστυνομίας στα γήπεδα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με φόντο τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από Ναζί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού.

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη με τον Τσέφεριν και τους «Big-4»

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων», πρόσθεσε.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη. Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών», υπογράμμισε.

Όσα είπε ο πρόεδρος της UEFA μετά τη σύσκεψη

«Καρκίνο» χαρακτήρισε την οπαδική βία ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω αυτών των φοβερών που συνέβησαν, λόγω της παράλογης βίας γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να ασκήσουν βία. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο λόγω φανέλας; Αυτός είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν βλακωδώς τις ιδέες τους. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και πέραν αυτής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεφέριν.

«Ζητώ από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρίνο αυτό όχι μόνο από το ποδόσφαιρο αλλά και από την κοινωνία. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαστε αποφασισμένοι. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μετά τα γεγονότα, κάναμε την αυτοκριτική μας και είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και ακόμα περισσότερα» κατέληξε.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσέφεριν

Το πρωί της Τετάρτης στις (10:30) Μητσοτάκης και Τσέφεριν είχαν τετ α τετ περίπου μισής ώρας στο οποίο συζήτησαν για τον τελικό του Super Cup που διεξάγεται σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου όπου έδωσαν το «παρών» ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ΑΕΚ, ο Ευάγγελος Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αλαφούζος για τον ΠΑΟ και ο Αρτούρ Νταβιντιάν για τον ΠΑΟΚ.