AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεστάρει δυνάμεις η ΑΕΚ με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ πριν από την Ευρώπη

Η ΑΕΚ δίνει απόψε (20:00, Cosmote Sport 1) το πιο δυνατό τεστ πριν από τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αντίπαλός της η δυνατή Τραμπζονσπόρ με το παιχνίδι να διεξάγεται στην Τουρκία.

Ο Ματίας Αλμέιδα λογικά θα ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού ματς, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, στην οποία αγωνίζονται και οι Μπακασέτας, Σιώπης και Κουρμπέλης.

Όσον αφορά την αποστολή, αυτή ταξίδεψε στην Τραπεζούντα χωρίς προβλήματα, με τον μοναδικό που έμεινε στην Αθήνα να είναι ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε περίπου έναν μήνα.

Αυτό θα είναι το έκτο φιλικό για την ΑΕΚ μετά από τέσσερα στην Ολλανδία (τρεις νίκες, μία ήττα) και από αυτό κόντρα στον Βόλο την περασμένη Κυριακή (23/7), όπου είχε εξαιρετική απόδοση, παίρνοντας τη νίκη με 3-0, με τον Ροντόλφο Πισάρο να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Το ευχάριστο για τον Αλμέιδα είναι πως θα έχει στη διάθεσή του τους Πέτρο Μάνταλο, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ορμπελίν Πινέδα. Οι δύο πρώτοι αναμένεται να πάρουν λίγο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός είναι πανέτοιμος και, μάλιστα, εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη, η τουρκική ομάδα δεν προέρχεται και από την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της, μιας και δεν τερμάτισε σε θέση που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη, ενώ έχει προχωρήσει σε έξι μεταγραφές, με πιο σημαντική αυτή του Μίσλαβ Όρσιτς, έναντι 2.400.000. ευρώ από την Σαουθάμπτον. Φυσικά, πρόκειται για μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα.

Μια πιθανή 11άδα για την ΑΕΚ στο αποψινό παιχνίδι αποτελείται σε σχηματισμό 4-4-2 με τους εξής: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.