AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με το… αριστερό στο πρώτο φιλικό, έλειψε η αποτελεσματικότητα από την ΑΕΚ

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα φιλικά η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 1-0. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά έλειψε η αποτελεσματικότητα, δηλαδή το γκολ. Έφτιαξε φάσεις η Ένωση αλλά δεν της εκμεταλλεύτηκε. Το πρώτο φιλικό τεστ είχε διάρκεια 75 λεπτών.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, είχε όρεξη να δημιουργήσει, ενώ απώλεσε και κάποιες ευκαιρίες. Δεν είχε την ουσία, κάτι το οποίο είχε η Λοκομοτίβα με το γκολ που πέτυχε στη μοναδική της φάση. Η Ένωση μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Στο 7’ ο Ζίνι έδωσε την μπάλα στον Γκατσίνοβιτς, εκείνος την έστρωσε στον Γαλανόπουλου, με το τερματοφύλακα των Κροατών να διώχνει σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα παίκτης της Λοκομοτίβα γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Φαν Βέερτ έγινε κάτοχος, αλλά σηκώθηκε το σημαιάκι για οφσάιντ! Στο 23’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς κατέληξε σε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά από βαθύ γέμισμα, ο Φαν Βέερτ έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Λοκομοτίβα. Τελικά το γκολ ήρθε αλλά όχι από την ΑΕΚ αλλά για τους Κροάτες. Στο 28’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρσιναϊ έκανε την κεφαλιά για το 0-1 που ήταν σκορ πρώτου 45λεπτου.

Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ. Στο 50’ μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά, ο Ζίνι έγινε αποδέκτης και έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μιλίσεβιτς έκανε το σουτ για τη Λοκομοτίβα με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 58’ η ΑΕΚ προσπάθησε να σκοράρει. Ο Ραντόνια συνεργάστηκε με τον Ραντόνια, ο Σέρβος έκανε τη σέντρα, ο Φαν Βέερτ κατέβασε και σούταρε εν κινήσει, με τον Ζούμπαριτς να διώχνει σε κόρνερ.

Για την ΑΕΚ ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Ραντόνια, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Μαχαίρας, Κοσίδης, Γεμπόα. Πήλιος, Λαμανάρα και Χρυσόπουλος.